Intenziviranje saradnje zajednički interes Crne Gore i Danske - Volim Podgoricu

Intenziviranje saradnje zajednički interes Crne Gore i Danske

Danska će nastaviti da podržava evropsku integraciju Crne Gore, a zajednički interes obje zemlje je proširenje saradnje na svim poljima, ocijenjeno je na sastanku ministra evropskih poslova Aleksandra Andrije Pejovića i ambasadora Kraljevine Danske Andersa Kristijana Hougora.

Kako su kazali iz ministarstva, Pejović je informisao Hougora o aktivnostima u procesu pristupanja EU, istakavši odlučnost Crne Gore da u narednom periodu intenzivno radi na unaprjeđenju stanja u oblasti vladavine prava, kao temelju pregovaračkog procesa, kako bi zaokružila rad na privremenim mjerilima i ušla u narednu fazu pregovora.

On je zahvalio na dosadašnjoj saradnji i ukazao na značaj projekata podrške koje je Danska imala s Crnom Gorom u proteklom periodu, kako kroz bilateralne, tako i evropske fondove, u oblastima kao što su bio proizvodnja, zaštita intelektualne svojine, te vladavina prava.

“Ambasador Hougor je podsjetio na dugogodišnju podršku Kopenhagena evroatlantskim integracijama Crne Gore. Istakao je da se Danska raduje nastavku saradnje sa Crnom Gorom i najavio da će se truditi da, za vrijeme svog mandata, građanima Crne Gore kroz brojne planirane projekte približi dansku kulturu i promoviše je na kvalitetan način,” zaljučili su iz ministarstva.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com