Home / NOVOSTI / Istražitelji došli do šokantnih saznanja o ubistvu milijardera i njegove supruge

Istražitelji došli do šokantnih saznanja o ubistvu milijardera i njegove supruge

Privatni istražitelji u Kanadi vjeruju da je uglednog milijardera i njegovu ženu, koji su pronađeni mrtvi prošlog mjeseca u njihovoj vili u Torontu, ubilo više osoba, što dovodi u pitanje prvobitnu teoriju da je posrijedi ubistvo i samoubistvo, piše “Tajm”.

Tijela Berija Šermana (75) i njegove žene Hani (70) pronašao je 15. decembra agent nekretnina, koji ih je zatekao kako vise na ogradi blizu njihovog podrumskog bazena. Isljednik je zaključio da je par umro od “ligaturne kompresije vrata”, odnosno “davljenja usljed podvezivanja vrata”.

Policija je tada navela da nema znakova nasilnog ulaska u njihovu kuću i da ne tragaju za osumnjičenima. Međutim, kada je policija rekla da je moguće da je u pitanju ubistvo-samoubistvo, članovi Šermanove porodice unajmili su tim privatnih detektiva.

Osim što su pronašli dokaze da je više osoba ubilo Šermanove, detektivi vjeruju da je Hani umrla nakon nasilne borbe.

Istražitelji takođe tvrde da je par neko vrijeme bio vezan zajedno i da su ubijeni 13. decembra, dva dana prije nego što su pronađena njihova tijela.

Beri Šerman, jedan od najbogatijih ljudi Kanade, transformisao je malog farmaceutskog dobavljača “Apoteks” u multinacionalnu kompaniju sa preko 11.000 zaposlenih. Međutim, uspon “Apoteksa” pratile su stotine pravnih sporova, ističu mediji.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *