Ljekari u Kliničkom centru su samo mogli da konstatuju smrt - Volim Podgoricu

Ljekari u Kliničkom centru su samo mogli da konstatuju smrt

– Petar Lučić (48) iz Budve poginuo je juče na Bjelasici kada ga je na lokaciji Krivi do zatrpala lavina dok je vozio motorne sanke. Spasioci su brzo stigli do mjesta tragedije, pronašli ga u snijegu i počeli sa reanimacijom. Stigao je i helikopter kojim je Lučić prebačen u Urgentni centar u Podgorici, ali su ljekari mogli samo da konstatuju smrt.

Kako je kazao Željko Pejović, iz spasilačke ekipe, oko 16 sati su dobili informaciju da se Petar Lučić koji je sa motornim sankama krenuo ka Krivom dolu, ne javlja i odmah krenuli u potragu.

– Za samo 22 minuta smo sa sankama stigli do rejona Krivog dola i što je nevjerovatno sondom smo ga za minut i po locirali. Izvadili smo ga iz sniježne lavine, počeli reanimaciju. Ubrzo je stigao i helikopter i Lučić je prebačen u Klinički centar – ispričao je Pejović.

Ljekari u Kliničkom centru su samo mogli da konstatuju smrt.

Milan Marković koji je takođe bio član spasilačke ekipe je kazao da je Lučič bio veliki zaljubljenik u planine i ekstremne sportove. Bio je veliki čovjek, velikog srca, hrabar i uvijek spreman da prihvati izazove.

Nije mu bilo prvi put da je sa motornim sankama po Bjelasici koju je i volio i dobro poznavao. Bjelasica inače nije poznata po mjestima gdje se dešava lavina, ali sudbina je tako htjela da se baš danas desi na pravcu ka Krivom dolu i to kada je motornim sankama prolazio Petar Lučić – ispričao je Marković.

Neki mediji su objavili da se nesreća dogodila na skijaškim stazama, što je Anđela Vuković, direktorica Skicentra Kolašin 1450, odmah demantovala ukazujući na neprofesionalnost tih medija. Lučić je nekadašnji automobilista, a posljednjih godina bavio se privatnim biznisom.

Pobjeda

1 komentar

  1. I’d have to examine with you here. Which is not something I usually do! I get pleasure from reading a publish that can make individuals think. Additionally, thanks for allowing me to remark!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com