Home / NOVOSTI / Marković čestitao Dan novinara: Vlada ostaje odgovoran partner medija

Marković čestitao Dan novinara: Vlada ostaje odgovoran partner medija

Mediji su u svakom modernom društvu važan dio kreativnih industrija, sa posebnim uticajem na demokratski razvoj, pa će tako Vlada Crne Gore nastaviti da bude odgovoran i posvećen partner medija, uvažavajući standardne profesionalnog novinarstva i promovišući civilizovan način komunikacije na javnoj sceni, poručio je premijer Duško Marković povodom 23. januara – Dana novinara Crne Gore.

On je čestitku uputio novinarima i ukupnoj medijskoj zajednici.

Kako je kazao, crnogorsko društvo prolazi kroz dinamičan i zahtjevan period reformi usmjerenih ka unaprjeđenju kvaliteta života građana i ispunjavanju obaveza iz evropske agende. Na tom putu novinari i mediji imaju posebnu odgovornost da na profesionalan i objektivan, dakle i kritički način, informišu javnost u svim sferama interesovanja. Tim prije, što u vremenu u kojem živimo i strvaramo, odgovornost za pisanu riječ nikada nije imala veći značaj“ – navodi se u čestitki predsjednika Vlade.

Premijer je istakao da će Vlada nastaviti i da podržava rad Komisije za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima, ubistava novinara i napada na imovinu medija, štiteći integritet i bezbjednost novinara i medijskih poslenika u Crnoj Gori.

“U to ime – čestitam vam Dan novinara,” navodi se u čestitki predsjednika Vlade.

Vijesti

Check Also

PRVA FOTOGRAFIJA VUČIĆEVOG POKLONA PUTINU! Ovo je štene šarplaninca koje će od sutra biti uz najmoćnijeg Rusa! (FOTO)

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *