Marković čestitao Dan novinara: Vlada ostaje odgovoran partner medija - Volim Podgoricu

Marković čestitao Dan novinara: Vlada ostaje odgovoran partner medija

Mediji su u svakom modernom društvu važan dio kreativnih industrija, sa posebnim uticajem na demokratski razvoj, pa će tako Vlada Crne Gore nastaviti da bude odgovoran i posvećen partner medija, uvažavajući standardne profesionalnog novinarstva i promovišući civilizovan način komunikacije na javnoj sceni, poručio je premijer Duško Marković povodom 23. januara – Dana novinara Crne Gore.

On je čestitku uputio novinarima i ukupnoj medijskoj zajednici.

Kako je kazao, crnogorsko društvo prolazi kroz dinamičan i zahtjevan period reformi usmjerenih ka unaprjeđenju kvaliteta života građana i ispunjavanju obaveza iz evropske agende. Na tom putu novinari i mediji imaju posebnu odgovornost da na profesionalan i objektivan, dakle i kritički način, informišu javnost u svim sferama interesovanja. Tim prije, što u vremenu u kojem živimo i strvaramo, odgovornost za pisanu riječ nikada nije imala veći značaj“ – navodi se u čestitki predsjednika Vlade.

Premijer je istakao da će Vlada nastaviti i da podržava rad Komisije za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima, ubistava novinara i napada na imovinu medija, štiteći integritet i bezbjednost novinara i medijskih poslenika u Crnoj Gori.

“U to ime – čestitam vam Dan novinara,” navodi se u čestitki predsjednika Vlade.

Vijesti

2 komentara

  1. After study some of the web sites with your site now, and I genuinely like your technique for blogging. I bookmarked it to my bookmark site list and are checking back soon. Pls consider my internet site likewise and tell me what you believe.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com