Početna » NOVOSTI » Marković čestitao Dan novinara: Vlada ostaje odgovoran partner medija

Marković čestitao Dan novinara: Vlada ostaje odgovoran partner medija

Mediji su u svakom modernom društvu važan dio kreativnih industrija, sa posebnim uticajem na demokratski razvoj, pa će tako Vlada Crne Gore nastaviti da bude odgovoran i posvećen partner medija, uvažavajući standardne profesionalnog novinarstva i promovišući civilizovan način komunikacije na javnoj sceni, poručio je premijer Duško Marković povodom 23. januara – Dana novinara Crne Gore.

On je čestitku uputio novinarima i ukupnoj medijskoj zajednici.

Kako je kazao, crnogorsko društvo prolazi kroz dinamičan i zahtjevan period reformi usmjerenih ka unaprjeđenju kvaliteta života građana i ispunjavanju obaveza iz evropske agende. Na tom putu novinari i mediji imaju posebnu odgovornost da na profesionalan i objektivan, dakle i kritički način, informišu javnost u svim sferama interesovanja. Tim prije, što u vremenu u kojem živimo i strvaramo, odgovornost za pisanu riječ nikada nije imala veći značaj“ – navodi se u čestitki predsjednika Vlade.

Premijer je istakao da će Vlada nastaviti i da podržava rad Komisije za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima, ubistava novinara i napada na imovinu medija, štiteći integritet i bezbjednost novinara i medijskih poslenika u Crnoj Gori.

“U to ime – čestitam vam Dan novinara,” navodi se u čestitki predsjednika Vlade.

Vijesti

Check Also

NASTAVLJA SE RASIPANJE DEMOSA: I Seada Sadiković napustila partiju

Članica Predsjedništva Demosa Seada Sadiković napustila je tu stranku. Sadiković je u izjavi dostavljenoj agenciji ...

Ovi djelovi gradova sjutra bez struje

Zbog planiranih radova na mreži u petak 23. februara, bez napajanja električnom energijom će ostati: ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *