MILOŠEVE KREDITE VRAĆALA MAJKA: Kome će pomoći ako neće njemu… - Volim Podgoricu

MILOŠEVE KREDITE VRAĆALA MAJKA: Kome će pomoći ako neće njemu…

Odbrana Miloša Marovića, sina bivšeg funkiconera DPS-a Svetozara, kazala je danas u podgoričkom Višem sudu da je njegove kredite vraćala njegova majka Đurđina.

Kako su istakli, na razmatranju dokaza povodom oduzimanja Miloševe imovine, važni su i dokazi o porijeklu  imovine njegove majke.

Dokazi “ne govore” o imovini Miloša i Tamare?

Tužiteljka Lidija Vukčević naglasila je da dokazi koji su razmatrani ne mogu da utvrde porijeklo imovine Miloša i njegove žene Tamare, jer uglavnom govore o imovini njegove majke i njenih roditelja.

Na to je odbrana rekla da je normalno da majka pomaže sinu, “jer kome će ako neće njemu”, i da je zato važan i taj dio.

Tužiteljka je imala primjedbe i na to što u nekim dokumentima nije bilo datuma i što su na uvid predate kopije a ne originali.

Ona smatra da vještačenje koje je urađeno po privatnom zahtjevu marovića ne može biti validan dokaz.

Na današnjem ročištu razmatrana je i dokumentacija kojom se tvrdi da su  Tamara i njen Brat Ivan Popović sticali prihode od izdavanja stanova i poslovnih prostora.

Izvori prihoda gosti sa svadbe i odbojka

Odbrana je opet predložila da budu saslušani kao svjedoci gosti sa svadbe Miloša i Tamare i sa svadbe Ivana i njegove žene.

Advokat Miloša predložio je i da bude saslušan nekadašnji direktor odbojkaškog kluba “Budvanska rivijera”, u kojem je Miloš igrao i gdje je, kako tvrdi, zarađivao novac.

Tužilaštvo traži trajno oduzimanje imovine

Tužiteljka Specijalnog državnog tužilaštva, Lidija Vukčević saopštila je ranije da je SDT pribavilo dokaze o ilegalnom porijeklu imovine optuženih i da traži trajno oduzimanje iste.

Kao spornu imovinu Vukčević je navela zemljište, stan od 193 metra kvadratna koji pripada Milošu, stambeno-poslovnu imovinu u valsništvu Tamare, stan u Budvi, poslovni prostor od 40 metara kvadratnih, stan od 121 metar kvadratni i garažu od 18 kvadrata.

Tužiteljka je dodala da je SDT analiziralo prihode od Svetozara, Miloša i Tamare, od 2006. do 2014. Time je, kako se navodi zaključeno, da za imovinsku korist koju su stekli ne postoji porijeklo.

www.cdm.me

2 komentara

  1. I am often to blogging and that i truly appreciate your content. This great article has really peaks my interest. I’m going to bookmark your blog and keep checking achievable info.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com