Nadal nakon predaje prozvao teniske čelnike: Alarmantno je da ima toliko povreda - Volim Podgoricu

Nadal nakon predaje prozvao teniske čelnike: Alarmantno je da ima toliko povreda

Rafael Nadal je drugi put u karijeri završio Australijan open predajom. Danas je odustao od borbe sa Marinom Čilićem u petom setu, nakon što je skoro 60 minuta igrao sa povredom butnog mišića.

“U trećem setu sam osjetio bol i da nešto nije u redu. Primio sam blokadu, pokušao, ali nije bilo smisla da nastavim. Ne volim predaje, uvijek dam sve od sebe. Nisam, međutim, bio u stanju da igram, nisam mogao da pobijedim, a samo bih nanio veću štetu. Radio sam naporno da bih došao u Melburn spreman i tužno je što završavam turnir na ovakav način”, rekao je Nadal.

 

Španac se tek oporavio od povrede koljena, a stigao je novi problem. Povrede su u posljednje vrijeme desetkovale tenisku elitu – Marej neće igrati do juna, Đokoviću možda predstoji nova pauza, dugo su van terena bili Vavrinka, Raonić, ranije Del Potro…

“Moguće da sam ja imao najviše povreda od svih igrača iz top 10, ali ovo je sada alarmantna situacija. Sve više igrača pauzira, to mora da zabrine ljude koji vode tenis. Čak i nije problem dok igramo, ali šta nakon karijere – u kakvom ćemo zdravstvenom stanju biti kada završimo. Mislim da se o tome ne razmišlja”, rekao je Nadal.

On bi sjutra trebalo da zna da li ga čeka duža pauza.

“Vidjećemo, sjutra ću na snimanje, pa ćemo da vidimo. Neću da rizikujem ništa”, kazao je Nadal.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com