Podgoričanina saslušavaju u Kliničkom centru - Volim Podgoricu

Podgoričanina saslušavaju u Kliničkom centru

Višegodišnji imovinski spor oko prodaje zajedničke kuće bračnog para Veselina i Katice Mujović, ponovo je odložen u podgoričkom Osnovnom sudu, jer je prvooptuženi Veselin Mujović na liječenju, te je odbrana predložila da ga sudija sasluša u Kliničkom centru Crne Gore.

Pored optuženog Mujovića, njegova supruga Katica tužila je i Nebojšu Joksovića zbog prodaje pomenute nepokretnosti. Ovaj predmet pokrenut je pred sudom 2012. godine, a još uvijek nijesu saslušani njegovi učesnici.

Na jučerašnjem ročištu, odbrana prvooptuženog Mujovića dostavila je dokumentaciju koja potvrđuje da se on nalazi na liječenju.

Njegov branilac, advokat Milovan Orović predložio je da se Mujović sasluša u Kliničkom centru Crne Gore (KBCG), o čemu će sud naknadno odlučiti.

Podsjećamo, Mujović je Joksoviću prodao kuću vrijednu 420.000 eura, bez znanja supruge.

Zbog toga je ona, protiv supruga i Joksovića, podnijela tužbu, a proces još nije pravosnažno okončan. Katica Mujović je u samom startu tražila da se ugovor kojim je njen suprug prodao kuću Joksoviću poništi, dok je ranije svjedok, njen đever Ranko Mujović, saopštio da je Veselin Mujović taj ugovor potpisao iz straha za svoju djecu i pod ucjenama Nebojše Joksovića i još neke grupe”.

On je kazao da je za cijelu situaciju saznao od Katice koja je došla uplakana pitajući šta se dešava sa bračnom imovinom koju je njen suprug, bez njenog znanja, prodao Joksoviću.

“Pošto je Veselin bio odsutan, ja sam odmah zvao advokata da vidim o čemu se tu radi. Nebojšu Joksovića nikad u životu nijesam vidio. Veselin mi ga nikada ranije nije pominjao, jeste nakon ovih događaja. On je ugovor potpisao pod prisilom i ucjenama. Plašio se za svoju djecu”, kazao je Ranko Mujović u svojstvu svjedoka, ranije pred sudom.

Katica Mujović je, i pored podnošenja tužbe, svjedočeći u sudu, ranije kazala da bi i danas zajedničku bračnu imovinu stavila na ime svog muža.Osnovni sud je više puta ranije odbijao tužbeni zahtjev Katice Mujović, da bi Viši sud otvorio raspravu i preinačio te presude.

Nakon toga je punomoćnik Joksovića podnio reviziju presude Vrhovnom sudu, pa je postupak vraćen na početak. Joksović je zaštićen svjedok na suđenju Darku Šariću u Beogradu.

Naredno suđenje zakazan je za 6. mart. Njegov branilac, advokat Milovan Orović predložio je da se Mujović sasluša u Kliničkom centru Crne Gore (KBCG), o čemu će sud naknadno odlučiti.

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com