PrevarilI firme za 80 hiljada eura? - Volim Podgoricu

PrevarilI firme za 80 hiljada eura?

Specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Cetinjana Jasminka Šahovića, Miodraga Nikolića, Bojana Miladinovića i Veselina Lipovine, zbog stvaranja kriminalne organizacije i više prevara u produženom trajanju, piše Pobjeda.

Kako ovaj list saznaje, optužnica, napisana na više od od 130 strana, predata je Višem sudu na razmatranje. Četvoročlana grupa se tereti da je osnovala cetinjsko preduzeće Bilmor Commerce preko kog je dovela i održavala u zabludi više pravnih lica, i time im pričinila štetu od najmanje 66.000 eura.

Prema stavu tužilaštva, šefkriminalne organizacije je Šahović.

Kako Pobjeda saznaje, u optužnici se našlo i ime Lazara Rađenovića, ali ne u svojstvu okrivljenog, već prevarenog. Ova grupa ponudila je Rađenoviću da mu pomogne u skraćenju zatvorske kazne.

Međutim, kako to navodno nijesu uspjeli, jer se “umiješala” neka osoba, od Rađenovića su tražili još novca da otkriju ko je spriječio njegovo skraćenje kazne.

Kako se navodi u optužnici, prevarama su od njega uzeli skoro 20.000 eura.

Rađenović je presudom Višeg suda osuđen na tri godine i osam mjeseci zatvora u aferi “Košljun”.

Optuženima se stavlja na teret da su 2017. formalno osnovali preduzeće Bilmor Commerce, bez ikakve imovine i novčanih sredstava i od januara do jula prošle godine poručivali robu od firmi: Okov, Kuća hernije, Cabrio, Neregelija, INA Crna Gora, Greenell, Čelebić Auto i K-Sport, koju nijesu plaćali. Robu koju su uzimali od tih firmi prodavali su na crnom tržištu. Najviše štete nanijeli su Okovu i INA Crna Gora.

Pobjeda

2 komentara

  1. Aw, it was an extremely nice post. In thought I have to invest writing such as this moreover – spending time and actual effort to produce a very good article… but what can I say… I procrastinate alot and also no indicates find a way to get something accomplished.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com