Uručeni sertifikati o uspješno završenoj obuci na radu RE korisnicima programa - Volim Podgoricu

Uručeni sertifikati o uspješno završenoj obuci na radu RE korisnicima programa  

Obuku na radu u okviru projekta “Socijalna inkluzija Roma i Egipćana kroz zapošljavanje” u trajanju od osam i po mjeseci uspješno su završili trideset i tri pripradnika RE populacije i time stekli određene vještine, znanja i iskustva koja će im značiti za buduće zapošlenje, povećati konkurentnost i olakšati pristup tržištu rada. Obuku na radu omogućilo je 13 preduzeća/organizacija iz Podgorice: Deponija, d.o.o., Zelenilo, d.o.o., Čistoća, d.o.o., Laković, d.o.o., Služba zaštite i spasavanja Podgorica, Velma, d.o.o., Sibila, d.o.o., Romski kulturni centar, Udruženje Roma Crne Gore, Romski savjet, NVO “Mladi Romi”, NVO “Fiat” i Fudbalski klub “Ribnica”.

Predstavnici Glavnog grada i njemačke organizacije “Help-Hilfezur Selbsthilfe”uručili su sertifikate RE korisnicima obuke na radu.

Projekat “Socijalna inkluzija Roma i Egipćana kroz zapošljavanje” sprovodi njemačka organizacija Help-Hilfezur Selbsthilfe, u partnerstvu sa Glavnim gradom, u okviru operativnog programa „Razvoj ljudskih resursa 2012-2013 IPA IV komponenta”, pod pokroviteljstvom Evropske unije i Vlade Crne Gore. Cilj projekta je pružanje podrške procesu socijalno inkluzije romske i egipćanske populacije u crnogorsko društvo, sa fokusom na povećanje zapošljivosti Roma i Egipćana. Projekat je otpočeo sa realizacijom u februaru prošle godine, a traje 12 mjeseci.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com