Iz Tuzi nema zahtjeva za legalizaciju kuća - Volim Podgoricu

Iz Tuzi nema zahtjeva za legalizaciju kuća

Nijedan građanin iz Opštine u okviru Glavnog grada – Tuzi nije predao zahtjev za legalizaciju bespravnih objekata, piše Dan.

Proces legalizacije je u toku, a rok za podnošenje zahtjeva počeo je sredinom oktobra prošle godine kada je na snagu stupio Zakon o planiranju prostora i izgradnji objekata. Obavezu da predaju zahtjeve imaju svi oni koji imaju nelegalne objekte, građene bez građevinske dozvole ili kuće na koje je upisan teret, a taj rok ističe 15.jula.

S obzirom da su Tuzi od kraja novembra prošle godine dobile status Opština u okviru Glavnog grada, građani su u obavezi da zahtjeve dostavljaju ovoj Opštini.

Predsjednik Opštine u okviru Glavnog grada Tuzi Abedin Adžović saopštio je da do juče nijedan zahtjev za legalizaciju nelegalnih objekata nijesu dobili.

“Trebalo bi nama da šalju zahtjeve jer smo mi sad Opština u okviru Glavnog grada i imamo po zakonu neke svoje nadležnosti. Međutim, zahtjeva nema. Koliko sam upoznat građani ne dolaze da se informišu o legalizaciji. Možda jesu stigli kod mojih saradnika, ali nisam upoznat sa time. Opština Tuzi ima za sada dva DUP-a i to za prostor Karabuškog polja i Šipčanika. Ove godine očekujemo da dobijemo i DUP Tuzi centar”, kazao je Adžović.

Da li su građani Malesije dostavili zahtjeve za legalizaciju bespravnih objekata Sekretarijatu za planiranje prostora i zaštitu životne sredine iz ovog organa uprave nijesu precizno odgovorili.

Sekretarijat su novinari Dana pitali, ukoliko su dobili zahtjeve građana, preciziraju iz kojih naselja su oni dostavljeni.

“Svi podnijeti zahtjevi za legalizaciju bespravnih objekata nalaze se na sajtu Sekretarijata za planiranje i uredjenje prostora i zaštitu životne sredine i sva zainteresovana lica mogu da izvrše uvid u njega. Članom 156. stav 4. tačka 1 i 2 . Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata propisano je da zahtjeve mogu podnositi vlasnik bespravnog objekta i etažni vlasnik, odnosno skupština etažnih vlasnika bespravnog objekta”, saopštili su iz Sekretarijata.

Iz Sekretarijata su podsjetili da je za podnošenje zahtjeva za legalizaciju bespravnih objekata, shodno Zakonu o planiranju prostora i izgradnji objekata, utvrđen prekluzivni rok od devet mjeseci od dana stupanja na snagu zakona.

Oni pojašnjavaju da se zahtjev za legalizaciju podnosi bez obzira da li je bespravni objekat u zahvatu planskog dokumenta ili nije.

DAN

1 komentar

  1. Oh my goodness! a great post dude. Thanks a ton Nevertheless I’m experiencing trouble with ur rss . Do not know why Struggle to enroll in it. Could there be any person obtaining identical rss dilemma? Anybody who knows kindly respond. Thnkx

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com