Najmlađe dijete u porodici je najzabavnije i najduhovitije - Volim Podgoricu

Najmlađe dijete u porodici je najzabavnije i najduhovitije

Sva braća i sestre se međusobno takmiče, a oni koji tvrde da rivalstvo ne postoji, ne govore istinu. Starijoj braći i sestrama nerijetko se čini da su mlađi u boljoj poziciji jer ih roditelji više tetoše, mlađi misle da starijima roditelji više vjeruju.

Stručnjaci tvrde, kad je riječ o zabavi, najmlađa djeca su u prednosti. Naime, najmlađe dijete je najopuštenije i najduhovitije. Ili barem tako samo voli da misli.

Istraživanje koje je sproveo YouGov na 1783 odrasla Britanca pokazalo je da 46 odto mlađih članova porodice misli za sebe da su najsmješniji u porodici. S druge strane, 54 odsto starije djece tvrdi da osjećaju pritisak zbog roditeljskih očekivanja i odgovornosti.

Ako ste prvorođeno dijete, nema razloga za tugu. Osim što je njih 38 odsto u YouGovovoj studiji reklo da su uspješniji od svoje braće i sestara, ekonomisti sa Univerziteta u Edinburgu tvrde da prvorođena djeca imaju „mentalnu prednost“ u odnosu na mlađu braću i sestre, a razlog za to je činjenica da su imali veću stimulaciju od roditelja.

U studiji je uključeno 5000 djece stare do 14 godina, od kojih je traženo da rješavaju testove čitanja i vokabulara svake dvije godine. Rezultati su pokazali da su najstarija djeca imala najviše rezultate IQ testova od najranije dobi.

2 komentara

  1. Oh my goodness! a wonderful post dude. Many thanks Even so I am experiencing problem with ur rss . Do not know why Can not enroll in it. Will there be everyone getting identical rss difficulty? Anyone who knows kindly respond. Thnkx

  2. The the very next time I read a weblog, I really hope that it doesnt disappoint me up to this blog. Come on, man, I know it was my option to read, but I personally thought youd have some thing fascinating to say. All I hear is often a few whining about something you could fix should you werent too busy searching for attention.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com