Home / NOVOSTI / Društvo / NEĆE NAM BITI DOBRO: Ovakvo vrijeme nas čeka do kraja januara!
Milenium Foto Milena Babović

NEĆE NAM BITI DOBRO: Ovakvo vrijeme nas čeka do kraja januara!

Do kraja januara temperatura će svakim danom postepeno biti sve veća.

Nema naznaka da će padati snijeg, ali ono što može da liči na zimu jesu jutarnji mrazevi, zbog kojih će u nekim gradovima temperatura ići i do minus devet stepeni Celzijusa.

Slobodan Sovilj, meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) kaže da bi do kraja januara trebalo da bude suvo.

– Od danas će biti i više sunca, a temperatura će se kretati od pet do 10 stepeni. Tako će biti do kraja januara, a jedino što možemo očekivati, jeste pojava jutarnjih mrazeva. To će biti primjetno pogotovu u naredna tri dana, gdje će na jugu i jugoistoku biti od minus devet do minus pet stepeni, dok se prognozira da će jutarnje temperature  ići od minus pet do nula stepeni – kaže Sovilj.

Za pojavu mraza i temperatura u minusu u najvećoj mjeri krivo je vedro nebo, objašnjava meteorolog, jer kada nema oblaka brže dolazi do hlađenja površinskog sloja zemlje. Očekuje se i pojava magle.

Prema dugoročnoj prognozi, postoji mogućnost da bi već od 31. januara, a možda i 1 . februara opet moglo da nas očekuje naoblačenje sa susnježicom i snijegom.

Snijeg, koji će tada padati, mogao bi da se zadrži koji dan na ulicama.

Check Also

LJUDI SE UMALO NISU ONESVIJESTILI Ivanku su spremali da sahrane, a ćerka je zatražila da se otvori sanduk. Uslijedio je ŠOK

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *