PODGORICA: Branka Bošnjak u igri za gradonačelnicu? - Volim Podgoricu

PODGORICA: Branka Bošnjak u igri za gradonačelnicu?

Potpredsjednik Nove srpske demokratije Slaven Radunović i potpredsjednica Pokreta za promjene Branka Bošnjak najozbiljniji su kandidati za gradonačelnika Podgorice iz Demokratskog fronta.

Više izvora Pobjede iz Demokratskog fronta saopštilo je da kao “ozbiljni i jaki kandidati” figuriraju i profesor Branko Radulović, potpredsjednik Pokreta za promjene, kao i predsjednik DNP-a Milan Knežević, ali tek ostaje da se vidi da li bi oni prihvatili da budu nosioci liste i uđu u trku za gradonačelnika.

Izvori tog lista su precizirali da za sada nije poznato ko od pomenuta četiri visoka funkcionera Fronta ima najviše šansi da bude izabran za kandidata koji će predvoditi listu u Podgorici, ali su se iskristalisala dva favorita.

“Kao ključni favoriti su se izdvojili Radunović i Bošnjak. U Demokratskom frontu lokalne izbore u Podgorici, za razliku od predsjedničkih, smatraju kao “biti ili ne biti”, jer opozicija ima veoma dobru šansu da pobijedi”, rekao je izvor Pobjede iz DF-a. Podsjetio je na izjavu Nebojše Medojevića za naš portal ,,da bi i starleta Soraja da je DPS kandiduje pobijedila lidere opozicije na predsjedničkim izborima”.

Favoriti

Kao prvi kandidat figurira Slaven Radunović, član Nove srpske demokratije, najjače stranke u DF-u.

“Radunović dolazi iz najjače stranke i logično je da bude prva opcija. On odlično poznaje situaciju u glavnom gradu, što su njegove potrebe kao i planovi razvoja”, naveo je izvor Pobjede.

Radunović

Saopštio je da je Radunović već par mjeseci krenuo u kampanju na društvenim mrežama, objavljujući markantne fotografije iz Podgorice i navodeći da je “u pitanju njegov grad”.

“Ukoliko Nova srpska demokratija i Andrija Mandić čvrsto stanu iza Radunovića, on je vjerovatni kandidat. Ipak, treba sačekati da se vidi kakvo će biti raspoloženje u ostalim strankama” saopštio je izvor Pobjede.

Žena

Kao drugi ozbiljan kandidat pominje se Branka Bošnjak, pogotovo što kao dugogodišnja odbornica odlično poznaje situaciju u glavnom gradu. Bošnjak je snažan favorit i podgoričkog odbora PZP. Taj odbor je na posljednjoj sjednici čvrsto zastupao stav da bi PZP trebalo da ima svog kandidata za gradonačelnika.

“Bošnjak je izuzetno kvalifikovana i nema razloga da ne bude kandidat. Mislim da je konačno vrijeme da žena bude u trci za gradonačelnika Podgorice”, rekao je izvor Pobjede iz podgoričkog PZP.

Odluku o kandidatu za gradonačelnika DF bi trebalo da donese početkom februara.

Radunović nadgleda aktivnosti pokretanja novog lista

Da Radunović ima ozbiljne namjere da se uključi u priču oko lokalnih izbora u Podgorici, svjedoči i podatak da u ime Nove srpske demokratije nadgleda aktivnosti pokretanja novog dnevnog lista, čije je izlaženje planirano već za početak februara.

“Radunović je zadužen za neke operativne i tehničke stvari i neće biti uključen direktno u funkcionisanje lista”, kazao je izvor Pobjede.

Sjedište novog dnevnog lista biće u Srpskoj kući, a finansiraće ga, prema informacijama Pobjede, biznismen Miodrag Daka Davidović.

Urednički tim bi trebalo da sačinjavaju bivši urednici i novinari dnevnog lista Dan.

Pobjeda

3 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com