Critical Mass vožnja: Biciklo (je) zakon! - Volim Podgoricu

Critical Mass vožnja: Biciklo (je) zakon!

Nevladino udruženje Biciklo.me je pozvalo svoje članove i ostale građane da se zajedno, u subotu 27. januara, provozaju Podgoricom 53. put zaredom.

Ovom critical mass vožnjom Biciklo.me želi da skrene pažnju na neophodnost poboljšanja zakonske regulative koja se tiče biciklista i korišćenja bicikla u javnom saobraćaju.

“Evo nas sada sa projektom ‘Biciklo (je) zakon’ u rukama. Proteklih mjeseci smo proučavali zakonsku regulativu i najbolja riješenja pokušali da uklopimo u naše zakone zarad povećanog nivoa bezbjednosti i postavljanja jačih temelja razvoja i napretka biciklizma u Crnoj Gori. O tome smo raspravljali na našoj Facebook stranici, a i šire, pa se nadamo da su naši predlozi i oni koje smo prihvatili jer su bili argumentovani, nešto najbolje što u ovom trenutku možemo ponuditi Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima, Zakonu o putevima i Pravilniku o saobraćajnoj signalizaciji”, poručuju iz Biciklo.me.

“Biciklo (je) zakon” se realizuje u saradnji sa NVO Green Home u okviru projekta “Jačanje kapaciteta za bolju životnu sredinu u Crnoj Gori”, finansiranog od strane Evropske unije.

Početak zajedničkog pedalanja ulicama Podgorice najavljen je za 13h sa Trga nezavisnosti.

CdM

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com