Ugovor za tri helikoptera do kraja mjeseca - Volim Podgoricu

Ugovor za tri helikoptera do kraja mjeseca

Ministarstvo odbrane potpisaće do kraja mjeseca ugovor sa kanadskom kompanijom radi nabavke tri srednja višenamjenska helikoptera, saopšteno je Pobjedi iz tog Vladinog resora.

Ministarstvo odbrane je otpočelo proceduru nabavke helikoptera kroz mehanizam međudržavnog sporazuma i do kraja ovog mjeseca očekujemo potpisivanje ugovora sa kanadskom kompanijom o nabavci tri srednja višenamjenska helikoptera.

Iz Ministarstva dodaju da je vazduhoplovstvo Vojske Crne Gore (VCG), analizirajući sve tehničke aspekte ponuda, predložilo tom resoru da se nabave helikopteri kompanije Bell Helicopter, Fort Worth, Teksas.

„Riječ je o dva helikoptera tipa Bell 412EPI i jednom Bell 412EP, koji su četvorokraki dvomotorni helikopteri, dizajnirani, opremljeni i namijenjeni za frekventnu upotrebu i pouzdano izvršavanje letač- kih zadataka, kao što su prevoženje putnika, medicinska evakuacija, traganje i spašavanje, transport tereta, gašenje požara, operacije na malim i ograničenim i visokim terenima i nadzor granice“, navode iz Ministarstva.

Sva tri helikoptera, kako su objasnili, stižu u Crnu Goru tokom ove godine.

Jedan u prvom, a preostala dva u četvrtom kvartalu.

Pobjeda

2 komentara

  1. I like what you guys are doing. Such smart work and reporting! Carry on with the excellent works guys. I have incorporated you guys to my blogroll. I think it’ll improve the value of my site.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com