Dramatične prognoze ljekara, Đokoviću karijera pod znakom pitanja - Volim Podgoricu

Dramatične prognoze ljekara, Đokoviću karijera pod znakom pitanja   

Novak Đoković je obnovio povredu lakta na Australijan openu i kako sada stvari stoje, slijedi mu opet duži oporavak, a mnogi strahuju da je moguće da i ranije završi karijeru, jer su mu tetive prilično oštećene.

Kako sada stvari stoje, jedino rješenje je operacija, a Nole je takvu odluku prolongirao. Ipak, gotovo je izvjesno da će nekada najbolji igrač svijeta morati pod nož, ali ni to ne garantuje da će povreda lakta biti izliječena. Jedan od najboljih sportskih doktora Australije Piter Brukner smatra da su Novakove tetive ozbiljno oštećene i da nije siguran da će operacija riješiti taj problem.

“Izgleda da je tkivo vrlo oštećeno. Nije baš tako lako oporaviti ga, jer je to problem koji je nastao pod konstantnim opterećenjem. Postoje nevjerovatno jake sile koje prolaze kroz te dvije tetive tokom top-spinova, pa nije iznenađenje da se problemi pojave”, poručio je Brukner i dodao:

“Pokušao je bez operacije, ali to očigledno nije dalo rezultate. Da li će hirurški zahvat nešto donijeti, teško je reći sada. Novak je sigurno zatražio mišljenja brojnih ljekara i da je operacija bila najbolje rješenje, sigurno bi to uradio još prije šest mjeseci.”

Brukner je uporedio Novakovu situaciju s povredama u drugim sportovima.

“To je kao Ahilova tetiva kod atletičara ili koljeno kod košarkaša ili odbojkaša. Sila pritiska je ogromna kroz te tetive, ona nema dovoljan dotok krvi i potrebno je mnogo vremena da se izliječi takva vrsta povrede”, zaključio je Brukner.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com