PODGORICA: Dogradjuje se Vila Gorica, evo čemu će služiti novi objekat od 400 kvadrata - Volim Podgoricu

PODGORICA: Dogradjuje se Vila Gorica, evo čemu će služiti novi objekat od 400 kvadrata

Na urbanističkoj parceli na kojoj je zgrada Vile Gorica predviđena je izgradnja ljetnjikovca od 400 kvadrata, sadržano je u novom DUP Nova varoš 2. Glavni planer firme Urbi pro koja je radila ovaj planski dokument Ana Džudović saopštila je da je ovim planskim dokumentom povećana granica urbanističke parcele na zahtjev Uprave za imovinu.

 -Vila Gorica se zadržava u postojećim horizontalnim i vertikalnim gabaritima sa mogućnošću tekućeg održavanja i daje mogućnost izgradnje još jednog objekta. On će biti u funkciji Vile u okviru urbanističke parcele, rekla je Džudović.

Prema njenim riječima u pitanju je natkriveni plato u funkciji svečanog prijema ljetnjikovca čija je bruto građevinska površina 400 kvadrata.

-Granica ove ubranističke parcele je povećana na zahtjev Uprave za imovinu i ona je po mišljenju Agencije za nacionalnu bezbjednost i Uprave policije neophodna zbog obezbjeđivanja bezbjednosti posjetilaca Vila Gorica kao i sa aspekta bezbjednosti prilikom održavanja svečanosti i drugih posebnih prilika, navela je Džudović, prenosi Dan.

 Širenje parcele za potrebe izgradnje ljetnjikovca izazvalo je nezadovoljstvo porodice Andrije Radomana. Njihov advokat Vasilije Knežević saopštio je da širenje ove parcele ide na štetu imovine porodice Radoman.

Predstavnik firme Urbi pro Sandra Joksimović saopštila je da su oni postupili po zahtjevu koji su dobili od Uprave za imovinu.

Advokat Vasilije Knežević saopštio je da će podnijeti primjedbu jer se u ovom slučaju sukobljavaju dva interesa.

U okviru zone A u sklopu površine centralne djelatnosti, kako je saopštila Ana Džudović, nalazi se i objekat koji je građen za potrebe CANU i dodala da je ovaj objekat je planiran za izgradnju i nadgradnju.

Predstavnik Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine Zorica Rakčević saopštila je da je nacrt DUP-a Nova varoš 2 na javnoj raspravi do 2. februara do kada se mogu dostavljati primjedbe i sugestije.

Izvor: dan.co.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com