PODGORICA: Racije u kafićima, pronađen pištolj, municija, kokain i heroin - Volim Podgoricu

PODGORICA: Racije u kafićima, pronađen pištolj, municija, kokain i heroin

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su u sadejstvu sa službenicima Posebne jedinice policije, tokom vikenda vršili pojačanu kontrolu bezbjednosno interesantnih lica i tom prilikom izveli raciju u više ugostiteljskih objekata, saopšteno je iz Uprave policije portalu Volim Podgoricu.

 

Naime, 26/27.01 i 27/28.01. 2018. godine, službenici CB Podgorica su u sadejstvu sa službenicima PJP izvršili pojačanu kontrolu bezbjednosno interesantnih lica i izvršili raciju u ugostiteljskim objektima: „Grenwech“, „Ona a ne neka druga“, „Cepelin“, „Buda Bar“, „Podgorička kafana“ i „Konoba Kokoti“.

 

Prilikom racije u ugostiteljskom objektu „Ona a ne neka druga“ u unutrašnjosti objekta pronađena je jakna u kojoj se nalazio pištolj marke „Češka zbrojevka“ kalibra 7,65mm, za koju je D.D. (35) izjavio da je njegova.

 

Daljom kontrolom u navedenom objektu pronađena je odbačena pvc kesica sa sadržajem praškaste materije braon boje za koju se sumnja da je opojna droga heroin, kao i jedna novčanica u kojoj se nalazila praškasta materija bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain.

 

Prilikom izvođenja racije u ugostiteljskom objektu „Konoba Kokoti“ izvršen je pregled lica i prostorija lokala, tom prilikom policijski službenici su pronašli odbačenu pvc kesicu sa sadržajem praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain kao i izvjesnu količinu puščane municije kalibra 7,9mm.

 

O događajima je obaviješten nadležni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici.

 

Preduzimaju se dalje mjere i radnje u cilju utvrđivanja porijekla i vlasništva pronađenog oružja.

 

Oružje je upućeno u Forenzički centra radi vještačenja, nakon čega će se nadležni tužilac izjasniti o kvalifikaciji djela.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com