Podgoričanin SPASIO život ženi, pa ODBIO poklon automobil BMW njenog sina! - Volim Podgoricu

Podgoričanin SPASIO život ženi, pa ODBIO poklon automobil BMW njenog sina!

Da trideset osmogodišnji Podgoričanin Šućo Ljumić zna da pjeva, dokazao je još kao jedanaestogodišnjak kada je glasom i talentom osvojio publiku i žiri na takmičenju pjevača bivše Jugoslavije. Da zna da napravi hit potvrđuju neke od pjesama koje je pravio za Šaka Polumentu i druge izvođače narodne muzike, za koje je pisao tekstove. Brojni Podgoričani, a i šire, znaju da je uvijek spreman za lijepo druženje i šalu.

Ali da je, prije svega, čovjek velikog srca, u to su se prije četiri dana uvjerili i građani Frankfurta koji su šetali pored rijeke Majne, kada je Šule bez oklijevanja uskočio u hladne talase kako bi izvukao ženu koja se davila.

Za ovoga momka sa Drača, koji već tri godine nastupa u klubovima u Frankfurtu na Majni, bio je sasvim običan petak – dan odmora poslije nastupa prethodne večeri.

Uobičajenu šetnju i razgovor sa kolegom kraj rijeke prekinuo je vrisak i zapomaganje žene koja se davila.

“Pogledao sam ka rijeci i vidio stariju gospođu koja se davi. Skinuo sam jaknu i bez imalo oklijevanja skočio u vodu. Doplivao sam do nje, smirio je i lagano izvukao na obalu”, priča skromno Ljumić.

Vrlo brzo, dodaje, stigla je hitna pomoć i policija, kao i sin žene kojoj je spasio život.

“Najvažnije od svega je to što je gospođa živa i zdrava. Nijesam razmišljao o tome da se meni nešto može desiti, već samo da spasim jedan ljudski život”, ističe Ljumić, uz napomenu da je, baš kao i žena koju je spasio sigurne smrti, primio infuziju odmah na obali rijeke.

Čovjek kojem je Šule Ljumić spasio majku, htio je da se hrabrom Podgoričaninu nekako oduži i želio je da mu pokloni skupocjeni BMW serije pet. Međutim, Šule je to bez razmišljanja odbio.

“Bruda (brate, njemački), nijesam ja skočio da ženi spasim život da bi me njen sin častio auto”, u dobrom staropodgoričkom duhu i sa šeretskim osmijehom za Pobjedu je prokomentarisao Ljumić.

U porodici Ljumić, koja živi u Podgorici, ponosni su na Šula i njegovu reakciju.

“Što da kažem-svaka mu čast. Najčešće ga, dok razgovaramo, pitam je li jeo, je li dovoljno spavao… Savjetujem ga da se čuva, da pazi što radi, druga je to zemlja. Ni na kraj pameti mi nije bilo da može doći u situaciju da treba da skoči u hladnu rijeku da nekome spašava život. Izuzetno sam ponosna na svoga sina. Ništa nije vrednije od ljudskog života”, kazala je Šuletova majka Stana Ljumić.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com