Rukometašice Budućnosti mogu mnogo bolje - Volim Podgoricu

Rukometašice Budućnosti mogu mnogo bolje

Rukometašice Budućnosti spremale su se individualno i kolektivno mnogo bolje da odgovore odbrambenim zadacima, u odnosu na prikazano od prije dvije noći u Mađarskoj, na startu glavne faze Lige šampiona.
I bilo je u ovom segmentu solidno do finiša poluvremena, kada je odbrana pala, a iskazane slabosti FTC kaznio sa tri brza gola i vodstvom do odmora 19:18.

Priprema za prvi meč sa favoritom i ekipom koja želi plasman na završni turnir, upravo je išla u smjeru da se zaustave najbolje Pena i Kovačić. Prije svega njih dvije, iako FTC ima još nekoliko vrhunskih bekova, koji znaju i sa klupe da ubrzaju ritam i tempom podignu napadački nivo igre.

“Neke stvari su se ponovile iz grupne faze, znači da još uvijek nijesmo uspjeli da ih prevaziđemo. Neke ipak jesmo, jer ne treba zaboraviti da smo protiv prvog golmana mađarske reprezentacije do odmora imali kvalitetnu realizaciju sa svih pozicija. To drugo poluvrijeme je bilo sa značajno većim tehničkim greškama i sa promašajima, što u narednom periodu polako moramo da smanjujemo”, istakao je Dragan Adžić.

Najmlađi tim u Ligi šampiona raste u ovoj sezoni, ali rezultatski, pokazala su četiri gostujuća poraza, je još bolno.

“Potrebno je strpljenje i rad. Vjerujem u tim. Želimo, ali ne pod pritiskom i moranjem, da odigramo bolje sa Turingerom. I, naravno, drugu utakmicu sa FTC-om na većem nivou. Želimo napadački da zadržimo nivo iz prvog poluvremena, a odbrambeno da se podignemo. Smatram da nije riječ samo o domaćinskoj ekipi, već je u pitanju mladost. Ne radi se da ne možemo da odigramo kako treba, jer ulazak u meč je bio ponovo dobar i djevojke su bile strpljive. Ali, rotacija i zamor ključnih igrača uticali su na pad u finišu prvog poluvremena. Uradili smo sve Bojana i ja da to spriječimo, ali u ovom momentu nijesmo uspjeli.” – zaključio je Adžić.

Novi duel rukometašice Budućnosti odigraće u subotu, u ,,Morači sa Turingerom.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com