CG na dobrom putu reformskih aktivnosti u procesu evropskih integracija - Volim Podgoricu

CG na dobrom putu reformskih aktivnosti u procesu evropskih integracija

Crna Gora je na dobrom putu kada su u pitanju reformske aktivnosti u procesu evropskih integracija, i postignuti su zapaženi rezultati, što potvrđuju poruke evropskih zvaničnika da zauzima vodeću ulogu među državama kandidatima za članstvo, kazala je Florans Manžen, direktoricu za kontinentalnu Evropu u Ministarstvu za Evropu i vanjske poslove Republike Francuske.

Manžen je na sastanku sa ministrom vanjskih poslova  Srđanom Darmanovićem istakla uvjerenje da uspjesi koje Crna Gora postiže na evropskom putu predstavljaju značajan podsticaj za ostale zemlje Zapadnog Balkana.

Darmanović se zahvalio Francuskoj na podršci u ostvarenju najvećeg vanjskopolitičkog uspjeha od obnove državnosti, pristupanju Crne Gore NATO-u, kao i kontinuiranoj podršci u procesu evropske integracije Crne Gore.

Crnogorski šef diplomatije je ocijenio veoma pozitivnom uspostavljenu praksu održavanja bilateralnih konsultacija između dva ministarstva vanjskih poslova, što predstavlja odličan mehanizam za unapređenje saradnje, kako između resornih institucija, tako i sveukupne saradnje.

Darmanović istakao je značaj osnivanja Udruženja „Francusko-crnogorski poslovni krug”, osnovnog novembra 2017, sa mandatom razvijanja i jačanja poslovnih veza Francuske i Crne Gore.

Istakao je uvjerenje da će otvaranje francuske predškolske ustanove i osnovne škole u Crnoj Gori (školske 2018/2019) dodatno doprinijeti snaženju veza dvije države.

Razmijenjena su mišljenja o stanju u regionu, te ukazano na važnost integracije zbog daljeg mira, stabilnosti i prosperiteta, kao i usvajanja evropskih vrijednosti, koje vode jačanju institucionalnih veza sa EU.

CdM

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com