Radionica kreativnog pisanja - Volim Podgoricu

Radionica kreativnog pisanja

 

 

JU KIC „Budo Tomović“ organizuje radionicu kreativnog pisanja za mlade autore (prvenstveno srednjoškolce i studente) koju vodi pisac Vasko Raičević.

Radionica traje tri mjeseca, od početka marta do kraja maja 2018, svake subote od 17 sati u KIC-u. Rad sa mentorom podrazumijeva i pripremu zajedničke knjige, koja će po završetku kursa biti objavljena u izdanju KIC-a “Budo Tomović”.

Kurs se održava u okviru redovnih aktivnosti informativno – edukativnog programa KIC-a i za polaznike je besplatan.

Zainteresovani treba da pošalju svoj CV, motivaciono pismo i jedan autorski rad na e-mail: [email protected], najkasnije do 15. 02. 2018. godine.

Broj polaznika je ograničen. Starosna granica je 30 godina.

Biografija mentora

Vasko Raičević je rođen 1979. u Podgorici. Osnovne i specijalističke studije dramaturgije završio je na cetinjskom Fakultetu dramskih umjetnosti. Trenutno je na master akademskim studijama na beogradskom FDU. Njegova drama Dobra smrt postavljena je u CNP-u, kao i u Rusiji, u pozorištima u Toboljsku i u Rostovu na Donu. Komad Put u otadžbinu objavio je u časopisu Ars. Sa komadom Kalina proces pobijedio je na konkursu za najbolji crnogorski savremeni dramski tekst 2012. Koautor je komada Poglavlja 23 i 24, izvedenog u okviru festivala FIAT u Podgorici. Dramski tekst Kuća za rušenje izveden u okviru projekta 19. decembar – dan poslije. Komad Galeb 1993 izveden u okviru projekta Hronika Galeb. Drame su mu prevođene na engleski, ruski, slovenački i poljski jezik. Knjiga Drame objavljena je u izdanju OKF i CDNK (2015). Bio je dramaturg na nekoliko pozorišnih komada. Kratke priče objavljivao je u časopisu Ars. Trenutno je asistent na predmetu Antička književnost na Fakultetu za crnogorski jezik i književnost.

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com