Kupac se kod Aca Đukanovića zadužio tri miliona? - Volim Podgoricu

Kupac se kod Aca Đukanovića zadužio tri miliona?

Prva banka prodala je zemljišni kompleks od gotovo 5.600 metara kvadratnih na brdu Spas, na ulazu u Budvu, budvanskoj firmi “Tron Company“.

Banka u većinskom vlasništvu Aca Đukanovića, brata lidera DPS-a Mila Đukanovića, više se ne vodi u katastarskoj evidenciji kao vlasnik te parcele na Komoševini, udaljenoj oko 200 metara vazdušne linije od Starog grada.

Đukanovićeva banka prije nekoliko dana je upisla hipoteku na zemljišni kompleks, na iznos od tri miliona eura.

Toliko se najvjerovatnije kod Prve banke zadužio kupac – firma “Tron Company”, vlasnika Dragana Čolakovića.

Banka je sredinom janura  dobila urbanističko-tehničke uslove kojima je propisano da se na na tri odvojene parcele mogu graditi stambeni, ugostiteljski i objekti za smještaj turista.

Opština Budva izdala je prije nekoliko mjeseci urbanističko-tehničke uslove Prvoj banci, kojim je predviđena gradnja manjeg stambenog kompleksa na Komoševini.

Opština je i novim uslovima dala zeleno svjetlo za gradnju vila sa prizemljen i dva sprata.

Na toj lokaciji, raniji vlasnik već je ugrubo započeo gradnju. On je uzeo kredit kod Prve banke, ali ga nije vratio, nakon čega je aktivirana hipoteka i preuzeto zemljište i objekti.

Na tri parcele, ukupne površine oko 2.500 metara kvadratnih, predviđena je gradnja, a na preostalih više od 3.000  kvadrata zelene površine i saobraćajnica.

Osim hipoteke Prve banke, na zemljištu je ostala upisana hipoteka države zbog poreskog duga od 26.832 eura.

Za ovu parcelu je ranije bio zainteresovana podgorička građevinska kompanija „14. septmebar“, biznismena Mehmeda Meše Kolarevića, bivšeg Đukanovićevog zeta. Sa njim je Prva banka i zaključila ugovor, ali po svemu sudeći nije realizovan.

Vijesti

1 komentar

  1. Hapsite vise ovog bandita, o Crnogorske Sudije, ima li vas? Imate li obrasa obuc tu uniformu, kad ovaj polunarkoman, prodade po drzave???

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com