UBIO MLADIĆA: Podgoričanin osuđen zbog ubistva nosio oružje

Rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva u Kolašinu Vojislav Grujić, odbacio je krivičnu prijavu protiv osuđivanog kriminalca Momčila Mojaševića, kojeg je policija uhapsila sa puškom.

Uprava policije je 8. novembra 2017. godine protiv Mojaševića  podnijela  krivičnu prijavu zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

Prije nego je 9. novembra došao u ruke tužiocu Grujiću, Mojašević je tri puta hapšen  zbog istog krivičnog djela.

Odgovarajući “Vijestima”, Grujić je juče kazao da je prijavu odbacio na osnovu čl. 271 stav 6 u vezi sa stavom 1 Zakonika o krivičnom postupku:

“Jer u radnjama osumnjičenog nema bitnih elemenata bića krivičnog djela za koje se prijavljuje, niti elemenata nekog drugog krivičnog djela za koje se goni po službenoj dužnosti”, tvrdi Grujić.

Taj tužilac saslušao je Mojaševića dan nakon što je uhapšen nadomak Kolašina, i pustio ga da se brani sa slobode. Tada je  svoju odluku pravdao time da je Mojaševićeva puška bila neispravna, iako je rezultat vještačenja dobio tek dvadeset dana nakon što je odlučio da mu ne odredi pritvor.

Na pitanje “Vijesti” kada je tražio i dobio rezultate vještačenje tada je odgovorio da je 10. novembra naredio  balističko i vještačenje puške, a da mu je iz Forenzičkog centra 28. novembra dostavljen   izvještaj.

Mojašević je uhapšen u kolašinskom naselju Vladoš, nakon što je policiji javljeno da je naoružan.

Inspektori Odjeljenja bezbjednosti Kolašin zaustavili su tog dana “golf IV” podgoričkih registarskih oznaka koji je on vozio. Policija je pregledom, na zadnjem sjedištu vozila, u crnoj kesi, pronašla i oduzela lovačku pušku marke ‘anson deeys’, kalibra 12 mm, za koju Mojašević nije imao oružni list.

Iz policije je ranije zvanično saopšteno “Vijestima” da je Mojašević u kriminalističkim evidencijama Centra bezbjednosti Podgorica evidentiran kao osumnjičen za sedam krivičnih djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija tri puta su ga prijavljivali –  CB Podgorica 2007.  i 2015. godine i  OB Kolašin u novembru 2017. godine.

Osim prijave koju je odbacio Grujić i  nadležni tužilac u Podgorici odbacio je krivičnu prijavu podnijetu protiv Mojaševića 2015. godine, nakon čega je krivični postupak obustavljen.

Mojašević je 2007. godine dva puta evidentiran u CB Podgorica  kao osumnjičeni za izvršenje krivičnog djela nasilničko ponašanje.

Taj Podgoričanin je  2002. godine, kao vojni policajac, osuđen na šest godina zatvora zbog ubistva Nebojše Lekovića (27), pripadnika MUP-a Crne Gore.

Prema optužnici vojnog tužioca, pukovnika Miroslava Samardžića, Mojašević je 22. septembra 2001. godine, oko 1.20 časova, nakon izlaska iz kafane “Stari bunar” ubio Lekovića, u koga je ispalio četiri hica.

Vijesti

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close