Ko je zatvorenicima u ZIKS-u dao telefone - Volim Podgoricu

Ko je zatvorenicima u ZIKS-u dao telefone

Uprava Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija utvrđuje da li je doskorašnji načelnik Zatvora za kratke kazne (ZKK)  Saša Bulatović unosio mobilne telefone osuđenicima, nezvanično su “Vijestima” rekli   službenici ZIKS-a.

Bulatović je, međutim, sinoć to negirao.

“Nakon što su u ZKK pronađeni mobilni telefoni, direktor Zavoda je rekao da neko za to mora odgovarati. Podnio sam ostavku iz profesionalnih razloga, kao najodgovorniji u tom Zatvoru”, objasnio je Bulatović.

U zvaničnim  odgovorima koje je “Vijestima” dostavio vršilac družnosti direktora ZIKS-a Milan Tomić,  nije precizno objašnjeno koje propuste utvrđuju u ZKK.

“U ovoj organizacionoj jedinici Zavoda registrovani su određeni propusti u radu i u toku je postupak utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi sa predmetnim propustima”, odgovorio je Tomić.

On nije precizirao  da li je Bulatović smijenjen, ako jeste kada i zbog  čega i ko sada  obavlja dužnost načelnika tog zatvora.

Predsjednik Sindikata ZIKS-a, Predrag Spasojević,  prije dva dana je, govoreći o problemima u Zavodu, kazao  da ne znaju šta se dešava sa načelnikom ZKK.

“Ali ga, izgleda, nema”, kazao je on.

Bulatović je juče rekao da je zvanično na odmoru i da ne zna je li njegova ostavka prihvaćena. On je dodao  da svakako  ne namjerava da se vrati na funkciju načelnika Zatvora za kratke kazne.

Službenici spuškog zatvora ispričali su “Vijestima” da je  Bulatovićevo radno mjesto upražnjeno odnedavno,  kada su u jednoj ćeliji komandiri pronašli više mobilnih telefona. Ta zatvorenička soba, navodno,  pretresana je više puta.

“Službenici obezbjeđenja pretresali su tu ćeliju i noć prije nego je u njoj pronađeno više mobilnih telefona. Nije bilo nedozvoljenih predmeta. Zbog toga je bilo sumnjivo kako su uređaji mogli dospijeti unutra, ako se zna da svi zaposleni, izuzev rukovodilaca, prolaze pretres.  Odmah nakon te zapljene, Tomić je smijenio i suspendovao Bulatovića”, tvrdi sagovornik “Vijesti”.

I dok jedni tvrde da je Bulatović smijenjen i da je Tomić protiv njega pokrenuo disciplinski postupak, prema drugoj verziji načelnik ZKK-a podnio je ostavku, jer se osjetio odgovornim  zbog tog propusta.

Iz Službe za odnose sa javnošću ZIKS-a “Vijestima” je odgovoreno da je u januaru u Zavodu pronađeno  i oduzeto  49 mobilnih telefona.

Ministar Zoran Pažin pozvao je na sastanak sindikalce ZIKS-a

Ministar pravde Zoran Pažin u ponedjeljak će razgovarati sa predstavnicima Sindikata ZIKS-a, potvrdila je juče “Vijestima” portparolka tog ministarstva,  Đina Popović.

Nekoliko desetina službenika ZIKS-a okupilo se prije dva dana ispred Ministarstva pravde, tražeći razgovor sa Pažinom, koji ih tog dana nije saslušao.

Predsjednik Sindikata ZIKS-a Predrag Spasojević tada je rekao da su  problemi u ZIKS nagomilani.   Rekao je i da su godinu  i po bezuspješno  Pažina dopisima obavještavali o stanju u Zavodu, tražili sastanke sa njim i sa direktoricom Direktorata za izvršenje krivičnih sankcija Natašom Radonjić.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com