Organizacija „Child Helpline International“ i Telenor Grupa pomažu djeci da ostanu bezbjedna na internetu - Volim Podgoricu

Organizacija „Child Helpline International“ i Telenor Grupa pomažu djeci da ostanu bezbjedna na internetu   

Rekordan broj od skoro 24 miliona djece i mladih ljudi širom svijeta kontaktiralo je telefonsku liniju za pomoć u 2016. godini. Kao odgovor na njihovu rastuću potrebu za podrškom, organizacija „Child Helpline International“ i Telenor Grupa ujedinili su se kako bi izgradili potrebne kapacitete među savjetnicima za pomoć djeci, i pokrenuli svoj prvi onlajn kurs o zaštiti djece na internetu. Modul je od danas, kada se obilježava Dan bezbjednog interneta,dostupan specijalno edukovanimsavjetnicima i volonterima za pomoć djeci.

 

Trening uključuje informacije o postupanju u situacijama u kojima se djeca mogu naći, kao što sunasilje na internetu, neadekvatan i nelegalan sadržaj, kao i onlajn seksualno zlostavljanje.

 

U svim zemljama u kojima posluje, Telenor veliku pažnju posvećuje zaštiti djece u onlajn okruženju. Nakon što je godinama sprovodio projekat ,,Surfuj pametno“ i edukovao više od 20, 000 djece u Crnoj Gori o bezbjednom korišćenju interneta, Telenor nastavlja da se zalaže za unapređenje te oblasti. Tako su, prošle godine, Telenor i Unicef potpisali su sporazum o trogodišnjoj saradnji, zahvaljujući kojoj će izučavanje digitalnih vještina za bezbjedno korišćenje interneta postati dio nastavnih planova u osnovnim školama. Projekat je podržalo i Ministarstvo prosvjete, a očekuje se i aktivno učešće roditelja i nastavnika u realizaciji projektnih ciljeva.

 

Podsjećamo, istraživanje koje je sproveo Unicef pokazalo je da se svako drugo dijete u Crnoj Gori ne osjeća bezbjedno na internetu. Takođe, roditelji u Crnoj Gori žele da škola bude primarni izvor informacija o internetu, a  20% roditelja djece uzrasta 9 do 17 godina ne koristi internet.

1 komentar

  1. Awsome post and right to the point. I don’t know if this is truly the best place to ask but do you folks have any thoughts on where to get some professional writers? Thanks

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com