PODGORICA Babica Nada dobila i zvanično priznanje: Život je posvetila majkama i bebama - Volim Podgoricu

PODGORICA Babica Nada dobila i zvanično priznanje: Život je posvetila majkama i bebama

Dobitnici ovogodisnje nagrade “8. februar”, povodom dana Gradske opstine Gluboci su FK Zeta, Sofija Klikovac i Nada Vujović, koje je žiri prepoznao kao najzaslužnije gradjane Zete.

Žiri za dodjelu nagrade u sastavu: prof. dr Jovan Kavarića kao predsjednika Žirija i članovi – dr Perica Maraš, Persa Anđušić, Savo Pelević i mr Dragan Marović, imao je veoma težak zadatak da od ukupno 7 prijedloga kandidata, koji su nesumnjivo zaslužni i dostojni uručenja ove prestižne nagrade, izabere 3 dobitnika. Ovu izuzetno tešku odluku, Žiri je donio na sjednici Žirija održanoj dana 01.02.2018. godine, prilikom čega je, na osnovu tajnog glasanja, utvrđeno da su se ipak izdvojila 3 kandidata koji su dobili nepodijeljenu podršku svih članova Žirija, pa je utvrđeno da su laureati za 2017. godinu:

  • FK „Zeta” – najuspješniji i najtrofejniji sportski klub u Zeti, koji od svog osnivanja, od 1927. godine, postiže izvanredne rezultate osvajajući brojne titule i na najbolji način promoviše ovu sredinu. Najveći uspjeh FK „Zete” je osvajanje šampionske titule u takmičarskoj 2006/07. godini, kada je „Zeta” postala prvi državni šampion u fudbalu u nezavisnoj Crnoj Gori.
  • Sofija Klikovac – smatra se doajenom predškolskog obrazovanja u Podgorici, a i Zeti. Osim što je zaslužna za postavljanje temelja predškolskog vapitanja i obrazovanja u Crnoj Gori, začetnik je i ideje o otvaranju prvih vrtića na teritoriji Opštine Golubovci. Svojim zalagenjem u cilju stvaranja uslova za zdrav rast i razvoj djece i njihovu kvalitetnu pripremu za dalje školovanje i odrastanje, znatno je doprinijela unaprijeđenju predškolskiog sistema obrazovanja u našoj državi.
  • Nada Vujović – u narodu poznata kao Nada babica, smatra se pravom zetskom heroinom koja je cijeli svoj život posvetila pomaganju majkama Zete u brizi oko novorođenčadi, učeći ih i usmjeravajući ih kako da na najbolji način brinu o svojoj djeci tokom prvih dana njihovih života i pružajući im savjete i pomoć u počecima roditeljstva.

Gradska opština Golubovci, iz godine u godinu, dodjelom nagrade „8.februar”, nastoji da oda priznanje i nagradi pojedince i institucije koje su svojim radom i dostignućima doprinijeli razvoju i afirmaciji ove sredine na privrednom, naučnom, prosvjetnom, zdravstvenom, kulturnom, sportskom planu, kao i u drugim oblastima društvenog života.

Ove godine, na adresu Gradske opštine pristiglo je 7  prijedloga za dodjelu ove najprestižnije nagrade Opštine, i to:

  1. dr Ilija Kračković – za doprinos razvoju privrede;
  2. Mirko Vujačić, posthumno – za ostvarene rezultate u sportu;
  3. Nada Vujović (babica Nada) – za humanost i posvećenost opštem dobru lokalne zajednice;
  4. Ranko Kovačević – za doprinos na polju informisanja;
  5. Sofija Klikovac – za doprinos na polju predškolskog obrazovanja i vaspitanja;
  6. Sreten Kaluđerović za doprinos razvoju kulture;
  7. FK „Zeta” – za doprinos razvoju sporta.

Nagradu, koja se sastoji od plakete i novčanog iznosa od 500,00€, dobitnicima, ili njihovim prestavnicima, dodijeliće predsjednik Gradske opštine Golubovci, na svečanoj sjednici povodom obilježavanja dana Gradske opštine Golubovci, koja će biti održana dana 8. februara 2018. godine, sa početkom u 12:00 h.

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com