Podgoričanin tražio jednokratnu pomoć, poslije mjesec dobio 10 eura! Evo šta je uradio sa novcem - Volim Podgoricu

Podgoričanin tražio jednokratnu pomoć, poslije mjesec dobio 10 eura! Evo šta je uradio sa novcem

Podgorički Centar za socijalni rad odobrio je sugrađaninu Esadu Pepiću jednokratnu novčanu pomoć od nevjerovatnih 10 eura. Iako je u rješenju Centra, koje je potpisala direktorica Ana Stijepović, konstatovano da se Pepić nalazi u stanju socijalne potrebe i da je njegov zahtjev opravdan, država je odlučila da mu pomogne tako što je na njegov račun uplatila 10 eura.

Pepić je kazao za Dan, da je podigao novčanu pomoć i odlučio da je donira nekome kome je novac potreban za liječenje.

“Dobio sam 10 eura koje sam danas podigao i riješio da ih doniram za liječenje nekom ko je siromašniji od mene. Da imam novca, ja bih to razdijelio. Ja sam siromah, ali nijesam siromašan u duši. U duši sam bogat”,  poručio je Pepić.

Pepić je zahtjev za dodjelu pomoći podnio 28. decembra i naveo da se supruga i on nalaze u veoma teškoj, kako zdravstvenoj, tako i materijalno-finansijskoj situaciji.

Mjesec kasnije, Pepiću su odgovorili iz Centra za socijalni rad i dodijelili mu jednokratnu novčanu pomoć od 10 eura.

Iz Centra za socijalni rad Podgorica Danu su saopštili da je članom 37 Zakona o socijalnoj i dečjoj zaštiti propisano da pravo na jednokratnu novčanu pomoć može ostvariti pojedinac, odnosno porodica, koja se zbog posebnih okolnosti koje utiču na stambeno, materijalno i zdravstveno stanje, nađe u stanju socijalne potrebe.

 

Izvor: dan.co.me

1 komentar

  1. Gospodinu Esadu Pepicu sve cestitke a Cemtru za soc. rad – zuti karton! Najbolje bi bilo za uboge i ljude u nevolji da gospodina Pepica zaposle kao SAVETNIKA u Centru za socijalni rad. Mozda bi ovaj Centar povratio izgubljeni ugled u narodu?!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com