Raspisana Javna rasprava o Nacrt programa uređenja prostora Podgorice - Volim Podgoricu

Raspisana Javna rasprava o Nacrt programa uređenja prostora Podgorice

 Sekretarijat za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine raspisao je Javnu raspravu o Nacrtu programa uređenja prostora Glavnog grada Podgorica za 2018. godinu koja traje 15 dana.

Javna rasprava o Nacrtu programa uređenja prostora Glavnog grada Podgorice za 2018. godinu, traje od dana objavljivanja dokumenta na web sajtu Glavnog grada Podgorice, počev od 07. februara 2018. godine, zaključno sa 22. februarom 2018. godine. Centralna Jacvna rsprava će se održati  16 februara 2018. u periodu od 12-14h u multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović”.

Podsjećamo da je članom 244 Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata propisano da će se odredbe člana 16 Zakona o uređenju prostora i izgradnji objekata primjenjivati do donošenja plana generalne regulacije, a kojim članom je propisano da Skupština lokalne samouprave donosi Program uređenja prostora. Program sadrži procjenu potrebe izrade novih odnosno izmjena i dopuna postojećih planskih dokumenata. Programom se utvrđuje dinamika uređenja prostora, izvori finansiranja, rokovi uređenja, operativne mjere za sprovođenje planskog dokumenta, a naročito mjere za komunalno opremanje građevinskog zemljišta, kao i druge mjere za sprovođenje politike uređenja prostora. Uređenje prostora, sem utvrđivanja namjene, uslova i načina korišćenja prostora datog kroz planska dokumenta, obuhvata uređivanje građevinskog zemljišta i sprovođenje planskog dokumenta kroz plan parcelacije.

Zainteresovani subjekti mogu svoje komentare, mišljenja, primjedbe i sugestije dostaviti u pisanoj formi na adresu Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine, ul. Vuka Karadžića broj 41 , ili u elektronskoj formi formi na e-mail: [email protected], najkasnije do 22. februara 2018. godine.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com