U Beogradu nastavljen rat srpske i crnogorske mafije - Volim Podgoricu

U Beogradu nastavljen rat srpske i crnogorske mafije

Ubistvo crnogorskog državljanina Dalibora Despotovića (35) u Beogradu još je jedan od dokaza da se vodi kriminalni rat između srpskog i crnogorskog podzemlja.

Despotović koji je ubijen (35) sinoć u beogradskom naselju Voždovac, nekada radio u obezbjeđenju biznismena iz Danilovgrada Slobodana Šaranovića ubijenog u martu prošle godine ispred svoje kuće u Budvi.

Nezvanično, smatra se da je jedan od razloga rata kriminalnih klanova “nestanak” velike količine kokaina u luci Valensija. Glavna “bitka” vodi se između kavačkog i škaljarskog klana iz Kotora, koji su nekada bili jedna ekipa.

Surovo ubistvo Baltića, rafal od 60 metaka

Kotoranin Davorin Baltić (41), državljanin Crne Gore, ubijen je u Beogradu 2. januara ove godine.

Na snimku “Kavački klan”, koji je objavljen prošle godine nalaze se i informacije koje se navodno, povezuju sa Baltićem.

Direktor policije Srbije je tada kazao da sve ukаzuje na to dа se radi o obrаčunu kriminаlnih grupа.

Baltić je navodno bio blizak sa Radojem Zvicerom,  koji je kako se sumnja vođa kavačkog klana.

U Beogradu likvidiran i Branislav Šaranović

Branislav Brano Šaranović (66), brat Slobodana Šaranović (79),  ubijen je 8. oktobra 2009. godine, takođe Beogradu.

Foto: Blic.rs

Prema nezvaničnim podacima, sumnja se da se i u ovom slučaju radi o profesionalnom ubistvu.

Ubistva “veza” između braće Bojović i Šaranović?

Nikola Bojović, brat Luke Bojovića, ubijen je 29. marta 2013. Ubica je tada prišao Nikoli, izvadio pištolj iz džepa i pucao. Nikola nije, kako su izvještavali mediji,  imao veze sa kriminalom. Za njegovo ubistvo terećen je sada pokojni Slobodan Šaranović.

Pretpostavljalo se da je Šaranović  tako želio da se osveti Luki zbog ubistva svoga brata, jer je smatrao da je on povezan sa tim.

Luka je, pored toga što je označen kao vođa zemunskog klana, poznat kao najmlađi pripadnik Arkanove srpske dobrovoljačke garde.

Od 2010. se nalazi na potjernici policije Srbije koja ga tereti za navodno organizovanje nekoliko ubistava. Uhapšen je u Španiji 9. februara 2012. godine.

Hapšen je i zbog navodnog skrivanja članova zemunskog klana, oružja i falsifikovanja dokumenata.

Luka povezan i sa dvostrukim ubistvom?

Biznismen Danilo Radonjić (62) i njegov vozač Dženan Ramović (34) iz Bara, ubijeni su  8. septembar 2011. u  Ulici cara Dušana u Zemunu.

Foto: Reuters, Luka Bojović

Za ovu likvidaciju policija je sumnjičila i Dalibora Đurića, koji je kako se sumnja navodno bio blizak sa škaljarcima i Milana Mićka Vujovića. Đurić je ubijen u krugu Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu 2016. godine.

Prva likvidacija sa “potpismo” crnogorske mafije

Slobodan Stevović (29), iz Kotora, ubijen je 8. decembar 2006.  Kako se sumnja, to je  bila prva likvidacija u Beogradu koja je povezana sa crnogorskom mafijom u ovom novom “ratu” klanova.

Zbog kokaina u Beogradu ubijen Cetinjanin?

Cetinjanin Goran Radoman (37) ubijen je 20. februara 2015. na Novom Beogradu.

On je policiji bio poznat kao blizak škaljarcima.

Foto: Blic.rs

Aleksandar Stanković – Sale Mutavi

Aleksandar Stanković zvani Sale Mutavi (29), vođa navijača Partizana, ubijen je 13. oktobar 2016. ispred kapije CZ-a u Beogradu.

screenshot
Stanković

Na njega je ispaljeno na desetine hitaca. U tom incidentu ranjen je i čuvar zatvora, koji senalazio u automobilu iza Stankovića.

Službe bezbjednosti objavile “rat” kriminalu

Crnogorska policija u cilju borbe protiv kriminala i suzbijanja sukoba sprovodi višemjesečne akcije. U njima učestvuju i službenici Sektora kriminalističke policije i Posebna jedinica policije Crne Gore.

Za četiri mjeseca, koliko traju ove akcije, policija je pretresla skoro 300 lokacija širom Crne Gore, koje koriste članovi organizovanih kriminalnih grupa, bezbjednosno interesantne osobe i njima bliska lica.

Policija Srbije sprovodi adekvatne radnje protiv kriminala i u suzbijanju sukoba. Povodom toga uvedena je zabrana ulaska pojedinim osobama iz Crne Gore u Srbiju, koje se navodno povezuju sa pripadnicima srpske mafije.

Izvor: 

2 komentara

  1. Good thinking. Wondering what you think of its implication on society as a whole though? There are times when things like this begin to have global expansion and frustration. Ill be around soon to check out your response.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com