Bitno je da ne izgube više od šest razlike - Volim Podgoricu

Bitno je da ne izgube više od šest razlike

Da su u prošlom kolu savladali Baken kod kuće, kao što su očekivali, košarkaši Mornara bi na današnjem gostovanju u Bjelorusiji protiv mogli opušteno da uživaju u “plodovima svog rada” u proteklom periodu i rezultatima na dva fronta.

Ovako, neuspjeh protiv danskog tima (76:87) doveo je u pitanje plasman Barana u osminu finala FIBA Evrokupa (u koju će se plasirati po dvije prvoplasirane ekipe iz četiri grupe Evrokupa, kao i osam timova koji će završiti takmičenje u FIBA Ligi šampiona), jer se u igru vratio upravo današnji rival, Cmoki.

Uoči posljednjeg kola grupe K, Baken (skor 4-1) je osigurao prvo mjesto i prolaz dalje, dok će drugog putnika među 16 najboljih odlučiti upravo duel Cmokija i Mornara. Izabranici Mihaila Pavićevića imaju skoro od tri pobjede i dva poraza, odnosno pobjedu više od svog današnjeg rivala. Mornar je prvi međusobni duel u Baru dobio 83:76, što znači da mu “igra” i poraz do šest poena razlike…

Ostaje da se vidi da li će na Barane umor ostaviti traga, jer se nakon gostovanja Igokei nijesu vraćali kući, već su otišli u Beograd, a onda avionom, preko Budimpešte, doputovali u Minsk.

“Eto, čim smo se malo opustili u Fibakupu izgubili smo od danskog Bakena u svojoj dvorani i sada znatno težim putem moramo da tražimo prolaz. Biće teško, igramo protiv dobre ekipe koja je u posljednja dva kola savladala svoje rivale, mađarski Solnok i Baken sa po više od 20 poena razlike. Ali, sami smo krivi što nam posljednje kolo odlučuje o plasmanu u narednu rundu”, ističe trener Mornara Mihailo Pavićević.

Razloga za optimizam u barskom klubu ima više nego dovoljno, zbog sjajnih igara i rezultata u ABA ligi, gdje je Mornar nanizao sedam uzastopnih pobjeda (osam u posljednjih devet utakmica), i na tri kola prije kraja, praktično, obezbijedio četvrto mjesto i istorijski plasman u plej-of regionalne lige.

“Prijaju pohvale, ali mi smo čvrsto na zemlji. Još uvijek nismo matematički obezbijedili četvrto mjesto u ABA ligi, jer ukoliko izgubimo sve tri utakmice do kraja, a Partizan ili FMP dobiju sve tri, ostali bismo bez fajnal-fora”, upozorava Pavićević.

Današnja utakmica u Monsku počinje u 17 sati.

Vijesti

1 komentar

  1. Have you ever thought about including a little bit more than just your articles? I mean, what you say is valuable and all. But think of if you added some great photos or video clips to give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with images and video clips, this blog could certainly be one of the greatest in its field. Wonderful blog!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com