Budvanin organizovao prevoz azilanata u Italiju - Volim Podgoricu

Budvanin organizovao prevoz azilanata u Italiju

Službenici Sektora kriminalističke policije u saradnji sa službenicima Granične policije u veoma kratkom roku uspjeli su da riješe slučaj krijumčarenja 17 migranata preko Jadranskog mora u Italiju i uhapse Viktora Neziraja iz Budve, za kojeg se sumnja da je organizator tog krijumčarenja, potvrđeno je Dnevnim novinama iz Uprave policije.

Sumnja se da je Neziraj 29. januara u kasnim satima organizovao krijumčarenje ove grupe migranata na način što ih je ukrcao u gumeni čamac za određenu novčanu sumu u namjeri da ih prokrijumčari Jadranskim morem u teritoriju Italije.

Međutim, čamac se 15 milja od Mamule u teritorijalnim vodama izvrnuo, tako da je migrante u ranim jutarnjim časovima pokupio italijanski brod koji ih je odveo do luke Zelenika u Herceg Novom.

Osumnjičeni će danas biti priveden u Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Podsjetimo, italijanski brod “Erika” sa šest članova posade i 17 migranata, uglavnom Sirijaca, uplovio je 30. januara u Luku Zelenika.

Dnevne novine

 

3 komentara

  1. It’s difficult to find knowledgeable men and women about this topic, nevertheless, you be understood as what happens you are discussing! Thanks

  2. Can I say that of a relief to uncover somebody that actually knows what theyre preaching about on the web. You actually realize how to bring a concern to light and make it crucial. Workout . should check this out and see why side in the story. I cant believe youre not more well-liked as you definitely develop the gift.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com