PODGORICA: MAJKA BEBE PRETUČENE NA SMRT: Mog Pavla očuh je zlostavljao jer mu je smetao njegov plač! - Volim Podgoricu

PODGORICA: MAJKA BEBE PRETUČENE NA SMRT: Mog Pavla očuh je zlostavljao jer mu je smetao njegov plač!

MAJKA Jelena Jovović priznala je da je njen sin Pavle preminuo od posledica surovih batina koje mu je tokom nekoliko mjeseci nanosio očuh Nermin Šišić iz Tuzle. Ona je pred tužiocem izjavila da je znala da njen nevjenčani suprug tuče Pavla, jer mu je smetao plač bebe. Dijete se od batina i nebrige osjećalo sve lošije. U nedelju, u toku pokušaja šetnje, Šišić je pesnicom, preko ćebeta, udario dječačića u lice, što je vjerovatno bilo kobno za Pavla.

Djete je tukao često i u njenom prisustvu, zbog čega se, kako je rekla, svađala sa njim. Ona nije mogla da objasni zbog čega nasilje nije prijavila policiji, nadležnim službama ili ga nije izbacila iz kuće. Kao jedini razlog zbog kog nije prijavila Šišića, navela je strah da bi mogao i njoj “nešto da uradi”, iako je, prema sopstvenom priznanju nikada nije udario.

Zapisnik sa ovog potresnog priznanja potpisao je viši državni tužilac Zoran Vučinić, da bi potom sudija za istragu Vladimir Novović odredio pritvor do 30 dana. Veliki broj advokata odbio je da po službenoj dužnosti brani Šišića i majku djeteta koji su živjeli u vanbračnoj zajednici, ali je Više državno tužilaštvo u srijedu odredilo dva advokata čija imena zbog specifičnosti slučaja nisu saopštena.

 Šišić se branio ćutanjem, a Jovovićeva je detaljno pred tužiocem iznijela šokantne detalje, počev od toga da je njen nevjenčani suprug svaka dva-tri dana tukao njenog sina stisnutom pesnicom u lice jer je tvrdio da dijete plače iz hira.

Šišić kod nje stanuje od septembra prošle godine. Malog Pavla počeo je da maltretira u novembru. U nedelju prije nego je dijete s teškim povredama hospitalizovano, kako je rekla, dječak se probudio oko 10 sati, ona je primjetila da je pospan i malaksao. Oko 12 sati pošli su na brdo Ljubović gdje ga je Šišić izvadio iz kolica, jer je htio da dijete hoda. Kako dječak zbog malaksalosti to nije mogao, Šišić ga je stavio na ćebe a potom udario otvorenom šakom u usta.

Posle toga dijete je potpuno malaksalo, pa je Šišić pozvao Hitnu pomoć. Po dolasku Hitne pomoći on je otišao sa dječakom, dok je ona, otišla kod komšinice kojoj je rekla da joj sin nije dobro, da ne daje znakove života, pa je zatim sa njom otišla do dječje bolnice.

(Novosti)

1 komentar

  1. Dok samo citam clanak, osjecam mucninu i suze samo naviru. Ne mogu da shvatim kako je ljudsko bice moglo nesto tako da uradi djetetu. Kako je majka tako ravnodusna?! Kako je moguce da niko ovo nije vidio, apelovao…? Od novembra ga tuce?! Jako mi je zao da nemamo smrtnu kaznu. Mada za ovo dvoje i to bi bilo malo! Nadam se da ce ostatak zivota imati najgori moguci. A onda ako postoji pakao, da gore u njemu vijecno.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com