HOROR: Psi lutalice rastrgli ovcu, čobani u strahu - Volim Podgoricu

HOROR: Psi lutalice rastrgli ovcu, čobani u strahu

Čopor od nekoliko desetina izgladnjelih pasa lutalica napao je juče stado ovaca porodice Tabaš iz pljevaljskog sela Rabitlje, a jednu ovcu su zaklali, javlja PV portal.

Tokom napada psi su rastjerali stado, a dvije ovce i troje jagnjadi čopani još nisu uspjeli da pronađu.

Ono što je uznemirujuće u čitavoj situaciji je što se psi nijesu libili da napadnu ovce i pored toga što je čoban čuvao stado.

“Sve se desilo juče nešto oko 16 sati. Moj otac je čuvao ovce kad su psi lutalice napali stado. Jutros smo našli jednu zaklanu ovcu, a dvije ovce i troje jagnjadi nijesmo mogli uopšte da nađemo. To je šteta od 600, 700 eura najmanje”, priča Slobodan Tabaš.

Foto: PV portal

On dodaje da su psi lutalice česta pojava u selu i okolini i da nije prvi put da prave štetu.

PV portal podsjeća da azil za napuštene životinje u Pljevljima ima kapacitet da primi 100 pasa što je nedovoljno za smještaj lutalica čiji se broj svakodnevno uvećava.

Kako bi broj pasa na ulici trebao da se smanjuje nakon tretmana i izlaska iz azila, postoji sumnja da se dovoze i iz drugih gradova i ostavljaju na teritoriji pljevaljske opštine.

Takođe, u Pljevljima ne postoji ni registar pasa, pa se ne mogu evidentirati neodgovorni vlasnici koji ostavljaju svoje životinje, a svaki pokušaj da vlasnici zaštite svoju stoku od krvoločnih i izgladnjelih pasa može povući krivičnu odgovornost.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com