Katarina Pejak Trio u KIC-u - Volim Podgoricu

Katarina Pejak Trio u KIC-u

 

Mlada beogradska kantautorka Katarina Pejak nastupiće sa svojim trijom prvi put u Podgorici, u petak, 9. februara u Velikoj sali Kulturno – informativnog centra ‘’Budo Tomović’’, sa početkom u 20 sati. Ulaz je besplatan.

Trio čine: Katarina Pejak (klavir i glas), Ana Protulipac (bas) i Slaven Ljujić (bubanj).

Katarina Pejak je pohađala je nižu i srednju muzičku školu “Mokranjac” u Beogradu, a 2011. godine, započela je svoje Studije na Muzičkoj akademiji Berkli (Berklee College of Music) u Bostonu (država Masačusets, SAD). Nakon što je diplomirala 2014. godine, dodijeljena joj je i nagrada za dostignuće u okviru smjera “Songwriting”. Godinu dana kasnije, Katarina je radila kao mentor mladim polaznicima ljetnje škole u okviru Nedjelje kantautorstva na akademiji Berkli (Berklee Songwriting Week). Nakon završenih studija u Bostonu preselila se u Nešvil (Država Tenesi, SAD).

Do sada je objavila tri albuma u izdanju Blues Time Records iz Beograda: “Perfume & Luck” (2010.), “First Hand Stories” (2012.) i “Old, New, Borrowed and Blues” (2016.). Njen novi studijski album snimljen je u Nešvilu, gdje trenutno živi, i njegov izlazak očekuje se u toku ove godine.

Odrastala je u porodici ljubitelja muzike, u kući sa preko 2000 sačuvanih ploča džez i bluz muzike. Na nju je pogotovo uticao njen otac, koji je poznati muzički promoter i organizator raznih bluz događaja i festivala.

Predstavivši se na audiciji 2010. godine, sa svojom pjesmom “Perfume & Lack” sa njenog prvog istoimenog albuma s kojim je započela njena karijera, Katarina je dobila stipendiju Muzičke akademije Berkli, za studije na ovoj prestižnoj akademiji. Ujedno je to bila i najava njenog velikog talenta na domaćoj muzičkoj sceni.

Muzička kritika je uporedila sa jednom muzičkom zvijezdom, te je brzo dobila nadimak “srpska Nora Džons”. Sa njom dijeli sličan muzički stil, boju glasa i u određenoj mjeri čak i fizički izgled.

Svoju muziku Katarina definiše kao muziku koja je pod uticajem različitih stilova, koji su izvorni za Ameriku: bluz, kantri i soul i na toj tromeđi funkcioniše.

 

U toku svoje karijere, Katarina je imala priliku da nastupa sa bluz zvijezdama poput Ronija Erla, Ane Popović, Ansona Fanderburga i mnogih drugih. Nastupila je prije Ane Popović u klubu “Chan’s” na Roud Ajlandu 2011. godine, u Beogradu tokom 2012. na festivalima “Crossroads” i “Beer fest”, a 2013. sa Ronijem Erlom (Ronnie Earl) u klubu “Scullers” u Bostonu. Kontinuirano nastupa u američkim klubovima, gostuje na  festivalima u Evropi i šire, kao npr. Bečki bluz festival (Vienna Blues Fest) 2017, turneja u Kalkuti (Indija) 2017, itd.

 

       

 

2 komentara

  1. Thank you for sharing superb information. Your web site is so cool. I’m impressed by the details that you’ve on this website. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this website page, will come back for more articles.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com