PODGORICA: Stanari u strahu, komšija opasne pse drži na balkonu - Volim Podgoricu

PODGORICA: Stanari u strahu, komšija opasne pse drži na balkonu

U boksu napravljenom ispod balkona u dijelu zgrade Baston, koji gleda na Ulicu Ibrahima Derviševića, već duže vrijeme jedan od stanara drži opasne pse. Prostor ispod balkona ogradio je žičanom ogradom i napravio boks u kojem drži nekoliko pasa iako je na javnim površinama, kako to precizira Zakon o komunalnim djelatnostima, zabranjeno držati životinje, piše Dan.

Radi se o rasi kane korsa, a osnovna karakteristika ovih pasa je da su krupne građe, dobri su čuvari i koriste se za odbranu. Stručnjaci kažu da znaju da bude agresivan i prema strancima i drugim psima. Komunalna inspekcija juče je obišla zgradu i donijela rješenje da se ukloni boks. Iz ove službe saopšteno je da će biti donijeto rješenje i Čistoći da se uklone i boksovi iz napuštenog objekta iza zgrade.

Stanari zgrade protive se držanju pasa ispod balkona, jer strahuju za bezbjednost posebno djece. Oni ističu da je prije neki dan vlasnik pustio pse koji su trčali po kvartu, a kako su u pitanju opasni psi nikome nije bilo prijatno tuda da prolazi. Stanari objašnjavaju da u večernjim satima u boksu ima više pasa svih rasa, a preko dana je uglavnom samo jedan tu, dok za ostale ne znaju gdje su. Tvrde i da ih ima u napuštenom objektu iza zgrade.

“Preko dana ispod balkona uglavnom je samo jedan, eventualno dva psa, dok ostale vlasnik seli u napušteni objekat iza zgrade. To su veliki psi koji lako mogu da poruše taj boks koji je napravljen i izađu i napadnu dijete. Strahujemo za djecu, jer tu je recimo preko dana pas kane korsa od kojeg se uplašimo samo kad ga vidimo. Uveče sve pse ponovo vrati ispod balkona. Kad se kasnije vraćamo kući i prolazimo tuda, a psi zalaju, ni malo nije prijatno. Ne bi ulazili u to zbog čega drži te pse, ali nam smetaju. Djeca se plaše tuda da prolaze, a nije svejedno ni starijima. U večernjim satima je ogroman lavež tih pasa”, kažu stanari.

DAN

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com