Prijatelji životinja Podgorica: Zgroženi smo postupcima ODT-a - Volim Podgoricu

Prijatelji životinja Podgorica: Zgroženi smo postupcima ODT-a

Po ko zna koji put, Osnovno državno tužilaštvo je pokazalo da nije doraslo svom zadatku, te da radi na štetu, a ne u korist Crne Gore i njenih građana. Samo jedan u nizu primjera, jeste odluka da se zlostavljaču psa iz Petnjice, Minasu Adroviću odredi kazna od 300 eura, za gnusni zločin koji je počinio. Poređenja radi, našoj organizaciji je prije mjesec dana izrečena kazna u iznosu od 1500 eura, zbog navodno uvredljivog statusa na fejsbuku. Pitamo se, da li mi treba da počnemo da ubijamo životinje, kako bismo dobili blagonaklonost Osnovnog državnog tužilaštva? Zašto svi zlostavljači životinja uvijek prolaze nekažnjeno, a samo oni rijetki dobiju neke preblage kazne? Da li je u ovom slučaju vršen politički pritisak, s obzirom da je Adrović rođeni brat Mehmeda Meše Adrovića,  predsjednika SO Petnjica? Da li će građani Petnjice platiti ovu kaznu ili će se to jednostavno zataškati? Da stvar bude još gora, Adrović je zločin počinio pred maloljetnom kćerkom, navodeći pri tome i nju na izvršenje zločina.  Mislimo da bi pod hitno time morali da se pozabave i socijalni radnici, kao i stručnjaci psihijatrijske struke, osim ako ne priželjkuju da nam se ponovi slučaj porodičnog nasilja, kakav se desio prije par dana u Podgorici. Saopštili su iz ove ogranizacije.

Kako god da bude, mi u NVO Prijatelji životinja Podgorica smo zgroženi ovakvim postupcima Osnovnog državnog tužilaštva i pozivamo Predsjednika Vlade Crne Gore, Ministra pravde, ali i sve ostale relevantne državne organe da pod hitno reaguju, kako bi ova nepravda bila ispravljena, ali i kako bi počinioci sličnih zlodjela bili najstrože kažnjavani. Ne dozvolite da građani sami “sude” zločincima i da pravdu uzimaju u svoje ruke, jer može doći i do neželjenih posljedica. Nadamo se ipak da je Crna Gora pravna država, te da će nepravda koja je učinjena biti ispravljena, a nesavjesni i neodgovorni tužioci biti pozvani na odgovornost.

Mi ćemo sačekati reakcije najviših državnih organa, nakon čega ćemo u skladu sa tim i postupiti. Spremni smo da se svim sredstvima borimo za pravdu, nećemo dozvoliti da zlostavljači prolaze nekažnjeno, a da organi čiji rad mi finansiramo sjede skrštenih ruku i potajno nam se smješkaju iza leđa. Pozivamo sve građane da se uključe i da prate naredne reakcije, ali i da budu spremni za sledeće aktivnosti, koje ćemo preduzeti, ukoliko reakcije nadležnih organa izostanu.

NVO Prijatelji životinja Podgorica

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com