Barović u gipsu dva mjeseca? - Volim Podgoricu

Barović u gipsu dva mjeseca?

Ranija povreda stopala Filipa Barovića, zbog koje je pauzirao već mjesec dana ove sezone, razlog je zbog kojeg će centar naše reprezentacije vjerovatno propustiti ostatak sezone u Budućnost Voliju.

Veliki peh za crnogorskog šampiona desio se u izuzetno delikatnom trenutku, mjesec pred početak plej-ofa ABA lige. Barović je loše vijesti dobio na ljekarskom pregledu u Minhenu. Otkriveno je da je ranije polomljena kost stopala loše zarasla od sredine januara, a da bi dalje igranje samo pogoršalo stanje. Ljekari su savjetovali strogo mirovanje i imobilizaciju stopala. Prema prvim prognozama, to bi moglo da znači da će Filip morati da gips nosi do dva mjeseca.

Eventualni povratak, malo vjerovatan, mogao bi se desiti u finišu crnogorskog šampionata, u maju. Filip bi mogao nastupiti u junu za reprezentaciju, u važnim kvalifikaiconim duelima.

Sada je jasno da je Budućnost Voli ostala bez izuzetne opcije pod obručem, Barović je ekipi pružao drugačiju dimenziju i raznovrsnost u borbi pod košem. Veliku odgovornost u narednom periodu imaće Zoran i Danilo Nikolić, kao i Aleksa Ilić te stranci Doulman i Lendri.

Barović je ove sezone u ABA ligi odigrao 14 utakmica, a u prvih devet nastupa, do povrede stopala, bio je jedan od nosilaca igre. Od povratka na teren 8. januara i derbija sa Crvenom zvezdom, na pet utakmica postigao je svega 11 poena. Bilo je jasno da njegov oporavak ne teče brzo i da Filip ima probleme da dostigne pređašnju formu.

U ovoj sezoni u ABA ligi Filip Barović ima 5,9 poena i 2,6 skokova u prosjeku. Mnogo puta ove sezone zaslužio je pohvale trenera Aleksandra Džikića. Džikić je u više navrata isticao Barovićevo zalaganje, spremnost da se stavi u službu tima, izuzetan atletizam i borbenost.

Pobjeda

2 komentara

  1. I don’t pretend to recognize why, yet I personally couldn’t hope to really find what I wanted. Your blog notified me to thinking that I had previous missed. Please do not discontinue creating at this grade.

  2. After study a handful of the blog articles on your own website now, i genuinely as if your method of blogging. I bookmarked it to my bookmark site list and will be checking back soon. Pls take a look at my web site at the same time and tell me what you think.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com