IZ CRNE GORE PROTJERAN PLAĆENI UBICA: Stigao da “odradi” ubistvo? - Volim Podgoricu

IZ CRNE GORE PROTJERAN PLAĆENI UBICA: Stigao da “odradi” ubistvo?

Službenici Uprave policije protjerali su francuskog državljanina Brajana Diska (24), iz razloga nacionalne bezbjednosti i javnog poretka jer je ustanovljeno da postoji mogućnost da bi navedeno lice moglo biti potencijalni izvršilac krivičnih djela protiv života i tijela za interes neke od OKG grupacija.

On je u Francuskoj evidentiran za sedam krivičnih djela među kojima je i saučesništvo u ubistvu.

Disko je u Baru boravio kod Edina Muratovića (23), crnogorskog državljanina koji je prijatelj sa pripadničkom OKG iz Bara Alenom Kožarom.

Francuski državljanin je kontrolisan u Baru od strane Interventne grupe CB Bar kada je bio u društvu sa Muratovićem.

-Interventna grupa CB Bar je 30.januara  kontrolisala B.D. i E.M. Sa B.D. su službenici Grupe za krvne i seksualne delikte obavili informativni razgovor na okolnosti njegovog dolaska i boravka u Crnu Goru, u kojem je on kazao da je sa E.M. došao u posjetu u našu državu. Pošto je E.M. blizak prijatelj sa visokorangiranim pripadnikom OKG grupacije iz Bara A.K, a budući da E.M. živi u Francuskoj, izvršene su provjere za oba lica putem NCB Interpol Podgorica, navode iz UP.

Policija istjerala Francuza iz CG: Družio se sa Muratovićem, mogao da počini ubistvo?

Foto Bar info

Provjerama koje su izvršene ustanovljeno je da su B.D. i E.M. ušli u našu državu preko jednog od graničnih prelaza, 29.januara. Ustanovljeno je da je B.D. prijavio boravak kod porodice E.M. u Ba

-Provjerama koje je izvršio NCB Interpol Podgorica službenici CB Bar su 07.02.2018. godine obaviješteni da je B.D. u Francuskoj evidentiran za sedam krivičnih djela, počinjenih u periodu od 2008. do 2016. godine, među kojima je i krivično djelo saučesništvo u ubistvu. On je od novembra 2016. do februara 2017. godine bio u pritvoru u zatvoru u Francuskoj koji je u nadležnosti Tribunala visoke instance u Orleanu. Takođe, B.D. je izrečena mjera francuskog suda kojom mu je zabranjeno da napušta Francusku do 10.03.2019. godine, a o čemu službenici naše policije nisu prethodno imali saznanja jer se ova mjera nalazi u nacionalnim pravosudnim bazama Francuske i informacija o tome nije bila dostupna putem kanala međunarodne policijske saradnje, navode iz policije.

S obzirom da je Disko bezbjednosno interesantno lice, a evidentno je da u Crnu Goru nije došao turistički, te da je zapaženo da je tokom boravka u Baru bio u društvu pripadnika OKG grupacija iz Bara i Budve, službenici Uprave policije su bezbjedonosnom procjenom ustanovili da postoji mogućnost da bi navedeno lice moglo biti potencijalni izvršilac krivičnih djela protiv života i tijela za interes neke od OKG grupacija.

-Službenici Stanice granične bezbjednosti Bar su, 07.02.2018. godine, donijeli rješenje kojim je, shodno članu 34 stav 1 tačka 2 Zakona o strancima Crne Gore, otkazan boravak B.D. koji je prijavio do 90 dana, te kojim rješenjem mu je zabranjen ulazak u Crnu Goru narednih godinu dana. Takođe, rješenjem je navedeno da je B.D. dužan da napusti Crnu Goru 08.02.2018. godine, te je on našu državu napustio navedenog dana, zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com