KCCG: Ljekari nisu mogli utvrditi da je ubijeni dječak zlostavljan - Volim Podgoricu

KCCG: Ljekari nisu mogli utvrditi da je ubijeni dječak zlostavljan

Ljekari Kliničkog centra Crne Gore početkom januara tokom liječenja petnaestomjesečnog dječakg P.J. koji je preminuo prije nekoliko dana od posljedica prebijanja, nisu mogli zaključiti da je nad njim bilo nasilja, saopšteno je danas iz KCCG-a.

Iz te zdravstvene ustanove je saopšteno da je Komisija za kontrolu kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga u KC-u danas održala sjednicu na kojoj je analizirana medicinsku dokumentaciju, sada pokojnog dječaka iz Podgorice, kao i preduzete odluke i radnje u toku njegovog liječenja.

Pojasnili su da su na sjednici razmatrana i usmena pojašnjenja ljekara koji su učestvovali u zbrinjavanju nesrećnog dječaka.

“Nakon uvida u ljekarske izvještaje i pojašnjenja dobijenih od ordinirajućih ljekara, Komisija je zaključila da prilikom prijema i tretmana P. J. u Kliničkom centru Crne Gore su preduzete sve radnje u vidu pregleda i radiološke dijagnostike, dok se iz kliničke slike, nije moglo zaključiti da ima elemenata nasilja nad pacijentom. Postojeće povrede odgovarale su opisanom nastanku povreda, kako su to ljekarima kazali pratioci koji su doveli pacijenta na pregled”, zaključeno je u saopštenju KCCG-a.

CdM

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com