PODGORICA: POČELA IZGRADNJA BULEVARA - Volim Podgoricu

PODGORICA: POČELA IZGRADNJA BULEVARA

Direkcija za imovinu Glavnog grada Podgorica riješila je  imovinsko – pravne odnosi za prioritetne faze 1 i 4 budućeg Bulevara kroz Donju Goricu, dok su postupci za faze 2 i 3 pokrenuti i rješavanje teče planiranom dinamikom, u skladu sa postupkom propisanim Zakonom o eksproprijaciji. Direkcija za imovinu u skladu sa dinamikom koja je utvrđena od strane Direkcije za saobraćaj rješava imovinsko – pravne odnose na budućoj trasi (eksproprijacija zemljišta).

Na taj način je omogućen nesmetan početak radova na ovom projektu vrijednom oko deset miliona erua.

Podsjećamo da su radovi na Bulevaru kroz Donju Goricu počeli a odnose se na izgradnju bulevara od raskrsnice sa Ulicom Miloja Pavlovića do početka treće trake u Kokotima u dužini od 3,3 kilometra.

Bulevar kroz Donju Goricu predstavlja prirodnu vezu sa sistemom za prečišćavanje otpadnih voda, a njegova vrijednost iznosi preko 10 miliona eura. Ovaj projekat realizujemo u saradnji sa Direkcijom za saobraćaj Vlade Crne Gore. Dobro osmišljenim planiranjem nove gradske saobraćajnice neće imati samo značaj u saobraćajnom povezivanju, nego predstavljaju i nerazdvojnu cjelinu sa sistemom za prečišćavanje otpadnih voda, jer će se u trupu tih saobraćajnica nalaziti i nova kolektorska mreža.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com