Trampova savjetnica: Ne trebaju vam vakcine za grip, Isus nas je već vakcinisao - Volim Podgoricu

Trampova savjetnica: Ne trebaju vam vakcine za grip, Isus nas je već vakcinisao

Televizijska govornica iz Teksasa i članica savjetodavnog vijeća američkog predsjednika Donalda Trampa Gloria Copeland ponudila je svoj ”alternativni” savjet za obranu od gripe – vjeru u Isusa.

U videu koji je objavila na društvenim mrežama prošle srijede kaže: ”Slušajte, partneri, nemamo sezonu gripe. Imamo sezone pataka, sezonu jelena, ali nemamo sezonu gripe.”

”I nemojte je primiti (vakcinu) ako vam neko prijeti sa ‘svi dobijaju gripu’. Mi smo već dobili svoju vakcinu. On je nosio naše bolesti. Sam Isus dao nam je vakcinu za gripu”, iznijela je ova hrišćanska fundamentalistkinja svoj pogled na prevencije epidemija u 21. vijeku.

“Imunizirajte se riječju Božjom”

”Samo nastavite govoriti: ‘Nikad neću imati gripu. Nikad neću imati gripu.’ Stavite riječi – imunizirajte se riječju Božjom”, pozvala je mrtvo-hladno svoje gledaoce.

Sve bi ovo možda bilo smiješno da se ne događa usred rekordno smrtonosne epidemije gripe u SAD-u, u kojoj je najmanje 14.676 ljudi hospitalizirano, a desetine su umrle od njenih posljedica, od čega 53 djece.

16 djece umrlo je samo prošle sedmice, javio je Američki centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) koji urgira da se svi koji se nisu vakcinisali to urade.

A za Kenneth Copeland Ministries, megacrkvu koju vode ona i njen suprug Kenneth, širenje opasnih dezinformacija o vakcinama nije novost: 2013. je na njihovom imanju izbila epidemija ospica, zarazne bolesti koja je u SAD-u proglašena iskorijenjenom deset godina ranije zahvaljujući javnom programu vakcinisanja.

3 komentara

  1. hola. I just stumbled upon this kind of web publication plus I should really believe that this is a perfect page. Many thanks just for this important info.

  2. Hey There. I found your blog using msn. This is an extremely well written article. I’ll be sure to bookmark it and return to read more of your useful information. Thanks for the post. I’ll definitely comeback.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com