ZAKLJUČAK KOMISIJE: Ljekari nisu mogli znati da je dječak pretučen - Volim Podgoricu

ZAKLJUČAK KOMISIJE: Ljekari nisu mogli znati da je dječak pretučen

Ljekari na osnovu kliničke slike maloljetnog P.J. u januaru nisu mogli da zaključe da je dijete bilo fizički zlostavljano, saopšteno je iz Kliničkog centra Crne Gore.

Navodi se da je Komisija za kontrolu kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga KCCG danas na sjednici analizirala medicinsku dokumentaciju, sada pokojnog dječaka, kao i odluke i radnje u toku njegovog liječenja.

-Nakon uvida u ljekarske izvještaje i pojašnjenja dobijenih od ordinirajućih ljekara, Komisija je zaključila da prilikom prijema i tretmana P.J. u KCCG su preduzete sve radnje u vidu pregleda i radiološke dijagnostike, dok se iz kliničke slike nije moglo zaključiti da ima elemenata nasilja nad pacijentom. Postojeće povrede odgovarale opisanom nastanku, kako su to ljekarima prezentovali pratioci koji su doveli pacijenta na pregled, saopštili su.

Petnaetomjesečni Pavle preminuo je u ponedjeljak od povreda koje mu je zadao očuh Nermin Šišić.

Osumnjičena majka Jelena Jovović priznala je tužiocu da je znala da je njen nevjenčani suprug više mjeseci svakih nekoliko dana fizički tukao njenog sina jer mu je smetao njegov plač.

Ona je tužiocu kazala i da je početkom januara kada se vratila iz prodavnice na glavi djeteta vidjela povrede, ali da joj je Šišić kazao da se dijete “udarilo u parket”.

Osumnjičena tvrdi da je tada Šišiću rekla da to nije od pada na parket, već da je on udario dijete. Rekla je da je “nakon nekoliko dana Šišić odveo dijete kod ljekara sa komšijom S.R.”

 

Za ubistvo  dječaka Šišiću prijeti kazna zatvora od 40 godina, dok majka može biti osuđena do osam godina robije, zbog zbog krivičnog djela “kršenje porodičnih obaveza”.

2 komentara

  1. Thanks for the useful information on credit repair on this blog. Things i would advice people should be to give up the mentality that they’ll buy currently and pay later. Being a society most people tend to make this happen for many factors. This includes getaways, furniture, and also items we wish. However, you’ll want to separate your own wants from all the needs. When you are working to raise your credit score you really have to make some sacrifices. For example you can shop online to save cash or you can check out second hand suppliers instead of high priced department stores intended for clothing.

  2. I must show some appreciation to you for bailing me out of this particular dilemma. As a result of looking throughout the internet and getting techniques that were not beneficial, I thought my entire life was gone. Living without the answers to the difficulties you’ve fixed as a result of your entire post is a serious case, as well as those that would have badly damaged my career if I hadn’t noticed your web blog. Your main mastery and kindness in maneuvering the whole lot was very helpful. I am not sure what I would have done if I hadn’t encountered such a stuff like this. I can at this moment look ahead to my future. Thanks a lot very much for your skilled and result oriented guide. I will not be reluctant to suggest your blog to any person who would like recommendations on this subject.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com