Zonjo nakon smrti Glogovca: Ovo je baš loš dan - Volim Podgoricu

Zonjo nakon smrti Glogovca: Ovo je baš loš dan

Tužna vijest da je poznati glumac Nebojša Glogovac preminuo jutros u 49. godini potresla je čitavi region. Crnogorski reditelj Zoran Marković Zonjo je u izjavi za CdM kazao da mu je nejvjerovatno teško što je Glogovac izgubio bitku sa bolešću.

Glogovac je prije 10 dana hitno primljen u Institut za onkologiju. Tada su mediji pisali da je teško bolestan i da je njegovo zdravstveno stanje ozbiljno.

 

Njegova posljednja uloga bila je u filmu crnogorskog reditelja Zorana Markovića Zonja, “The books of knjige: Slučajevi pravde”.

“Nevjerovatno mi je teško što tog čovjeka više nema među nama. Znao sam da je stvar sa njegovom bolešću ozbiljna, ali sam očekivao dužu borbu. To je zapravo i jedina izvjesna stvar, neprekidna borba sa životom koji nas svakog dana lomi. Ovo je baš loš dan”, rekao je u razgovoru za CdM Zoran Marković Zonjo.

Nebojša Glogovac na filmu se prvi put pojavio 1994. godine, u ulozi Fadila (vojnika JNA), u ratnoj drami Bore Draškovića “Vukovar, jedna priča”. Prvu glavnu ulogu dobio je 1995. u filmu reditelja Gorčina Stojanovića “Ubistvo s predumišljajem”, u kom je tumačio lik Bogdana, Srbina iz Hrvatske ranjenog na ratištu u Hrvatskoj. Za ovu ulogu dobio je nagradu za najbolju mušku ulogu “Car Konstantin” na Filsmkom festivalu u Nišu. Nebojša je veliku popularnost stekao i ulogom Zlatka Gavrilovića u seriji “Porodično blago” (1998-2001).

CdM

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com