Ovo su sinovi Nebojše Glogovca, a mlađeg nasljednika gledali smo i na malim ekranima (FOTO/VIDEO) - Volim Podgoricu

Ovo su sinovi Nebojše Glogovca, a mlađeg nasljednika gledali smo i na malim ekranima (FOTO/VIDEO)

Bard srpskog glumišta Nebojša Glogovac napustio nas je 9. februara u 49. godini života.

Nebojša, ili Glogi, kako su ga zvali oni koji su imali tu sreću da ga poznaju i druže se sa njim, iza sebe je ostavio troje djece – najstarijeg sina Gavrila, mlađeg Miloša, te najmlađe dijete, ćerkicu Sunčicu.

Nebojša je Gavrila i Miloša dobio u braku sa slikarkom Minom Glogovac, sa kojom je u braku bio punih 19 godina. Mina i Nebojša vjenčali su se 1996. godine, a vjenčani kum bio im je Vojin Ćetković. Iz velike ljubavi dobili su sinove, starijeg Gavrila (20), te mlađeg Miloša (17).

Slavni glumac sinove nikada nije isticao u javnosti, niti se sa njima slikao za medije. Ipak, mlađi Miloš donio je odluku da sa svega 15 godina postane voditelj jedne domaće emisije, pošto je pokazivao nevjerovatan talenat za kuvanje. Riječ je o emisiji “Kuvanje gruvanje”, a jednom prilikom u njoj se sa sinom pojavio čak i Nebojša.

Printskrin: B92

– Krenulo je tako što je moj brat pravio banana bred, ja htio da pomognem, da radim zanimljive stvari, vremenom sam krenuo da uvježbavam i shvatio da banana bred nije jedini recept – rekao je Miloš tom prilikom.

Kako je rekao, imao je punu podršku porodice, mama i tata bili su preponosni na njega, a otkrio je i da je Nebojša volio da kuva.

Miloš Glogovac, Foto: Facebook/miki.car01

 Tata je presrećan. Tata takođe voli da kuva, a u njegovom načinu kuvanja jako volim to što eksperimentiše i ne plasi se da potencijalno napravi grešku. Mislim da sam i ja pokupio malo njegovog talenta jer mi se veoma sviđa gluma i često u šale dodajem neke imitacije i glumu. Možda i ja nekog dana odlučim da se bavim glumom – rekao je tada Miloš.

Miloš je društven mladić koji ide u Petu beogradsku gimnaziju, izlazi sa drugarima, sluša muziku, uživa u tinejdžerskom dobu i, da ponovimo, odlično kuva!

Drugi i stariji Nebojšin sin zove se Gavrilo, ima 20 godina.

Kako je Nebojša otkrio jednom prilikom, Gavrilu je ime dao po dedi kojeg se rado sećao svakog dana. Nebojšin Deda Gavrilo živeo je u Dramiševu, gde je Nebojša dolazio na letnje raspuste. Nebojša je dedu Gavrila doživljavao kao “ipozantnu figuru sa velikim brkovima”.

– “Evo meni, moga vojvode” – to je prvo što bi mi rekao. A onda bi me stavio na konja, u početku je bio Riđan, pa posle Zekan… I ja sam jahao te konje onako, bez sjedla, držeći se za grivu – rekao je jednom prilikom Nebojša.

Dramiševo, seoce kraj Nevesinja, tek pre 15 godina je dobilo struju.

– To je jedno iskustvo koje skoro niko od ljudi koje poznajem nije doživio. Da 20 dana živiš u kući koja nema struju i vodu, nego koristi fenjer, a po vodu za piće se treba pomučiti… Ta tišina, zrikavci, sijeno… Vodio sam krave na ispašu, plastio, to je za mene bilo i ostalo nezamenljivo iskustvo. I sve to je vezano za lik “đeda” Gavrila – prisjećao se Glogovac.

Gavrilo Glogovac, Foto: Facebook/gavrilo.glogovac

O Nebojšinom sinu Gavrilu malo se zna, a u javnosti se našao 19. maja 2017. godine kada je u Višnjićevoj ulici u Starom gradu uhapšen zbog posjedovanja narkotika.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com