Vlada razriješila Zorana Đurišića zbog nesavjesnog rada - Volim Podgoricu

Vlada razriješila Zorana Đurišića zbog nesavjesnog rada   

Vlada je juče u dokumentima sa sjednice održane 11. januara ove godine objavila zaključak o razrješenju prije isteka mandata kompletnog Savjeta Agencije za civilno vazduhoplovstvo u kojem je pet članova.

“Član Savjeta Zoran Đurišić razriješen je zbog nesavjesnog obavljanja poslova člana Savjeta, koji je takvim ponašanjem i radom doveo u pitanje rad Agencije”, navodi se u Vladinom dokumentu piše Pobjeda.

Predsjednik Savjeta Časlav Vešović i članovi Marija Blagojević, mr Predrag Mitrović, Munib Ličina su zbog toga morali da podnesu ostavke.

U odbrazloženju, koje je potpisala generalna sekretarka Vladine komisije Nataša Pešić, se navodi da je vladina komisija za kadrovska i administrativna pitanja razriješila Savjet na osnovu Zakona o vazdušnom saobraćaju član 11, tačke 1, 3 i 4. U tom članu se kaže da se članovi i predsjednik razrješavaju zbog ostavke, ako poslove obavljaju suprotno zakonu, nestručno i nesavjesno, odnosno svojim radom i ponašanjem dovode u pitanje ugled i rad Agencije.

Vlada je na toj istoj sjednici 11. januara imenovala novi Savjet Agencije za civilno vazduhoplovstvo u kom je predsjednik Vojin Vlahović, a članovi Zoran Radonjić, Nikola Gegaj, Esad Šainović i Abidin Musić.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com