Zdravo Berane upozorilo da prekrajanje izborne volje ne bi doprinijelo stabilizaciji - Volim Podgoricu

Zdravo Berane upozorilo da prekrajanje izborne volje ne bi doprinijelo stabilizaciji

Koalicija „Zdravo Berane“ danas je upozorila da, eventualni pokušaj prekrajanja izborne volje u tom gradu ne bi doprinio stabilizaciji političkih odnosa ni u Beranama, ni u Crnoj Gori.

“Izborna utakmica je završena. Koalicija Zdravo Berane i Demokratska Crna Gora imaju ukupno 18 mandata i preko 4oo glasova više u odnosu na koaliciju DPS-a. Svi članovi biračkih odbora uredno su potpisali zapisnike, iz kojih se jasno vidi da nepravilnosti nije bilo. Opštinska izborna komisija je dala svoje mišljenje”, kazali su u koaliciji.

Sa druge strane, dodaju, izborni proces je još jednom pokazao manjak demokratije kod predstavnika DPS-a, koji nikako da prihvate i podnesu poraz, kao i činjenicu da su se Beranci opredijelili da daju punu podršku onima koji rade u njihovom interesu.

“Predstavnici svih lista na biračkim mjestima svojim potpisom jasno su potvrdili da je izborno glasanje proteklo bez ikakvih manjkavosti”, naglašavaju u koaliciji „Zdravo Berane“.

Zato, kako kažu, očekuju da i ostali organi, ukoliko se budu bavili izborima u Beranama, donesu pravno valjanu, a ne politički motivisanu odluku.

“U tom pravcu, tražićemo u slučaju potrebe i zaštitu i uključivanje predstavnika međunarodne zajednice, koji su, inače i prisustvovali izbornom procesu u našem gradu do samog njegovog kraja”, zaključuje se u saopštenju.

CdM

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com