Na rješenja o porezu 3.000 prigovora, advokat tvrdi da je DUG ZASTARIO - Volim Podgoricu

Na rješenja o porezu 3.000 prigovora, advokat tvrdi da je DUG ZASTARIO

Uprava lokalnih javnih prihoda, tokom decembra, uputila je 75 hiljada rješenja o prinudnoj naplati poreza na nepokretnost, a građani su već dostavili oko 3.000 prigovora, kažu iz Upave i tvrde da su rješenja zakonita.

Medjutim, advokat Marko Milošević smatra da ta rješenja nijesu urađena u skladu sa zakonom jer nijesu dostavljena na propisan način. Njegova advokatska kancelarija je do sada, kako navodi, podnijela oko 500 žalbi.

On dodaje da rješenja ne sadrže tačne podatke, te da je dug zastario.

-Rjesenja su nezakonita jer nijesu uručena na propisan način, trvrdi Milosević za dnevnik TVCG.

-Nijedan od nasih klijenata nije lično primio rjesenje o prinudnoj naplati. Samim tim 2011. 2012, 2013.  i 2014. godina su, po nasem misljenju, zastarjele, kaže Milosević i dodaje da Uprava lokalnih javnih prihoda mora da dokaže da ima dostavnicu, u suprotnom nemaju pravo prinudne naplate.

-Vezano za zastaru, moraju da dokažu da li su rokove zastare prekidali urednim dostavama.

Iz Uprave kažu da su tokom decembra 2017. dostavli 75.000 rjesenja, te da su pokrenuli naplatu 2013. i 2015. godine.

Gradjani imaju pravo naprigovor na Rjesenje u roku od 15 dana.

-Gradjani mogu i za tri godine da ulože žalbu i navedu da su rjesenje nasli na kućnom pragu, u dvoristu, u hdniku zgrade u kućici zapse ili bilo gdje, i ta žalba mora da se tretira kao blagovremena jer Uprava lokalnih javnih prihoda nema dokaz kada je uručila rjesenje, kaže Milosević.  Uprava lokalnih javnih prihoda, po njemu, treba sva rjesenja da stavi van snage i započne novu proceduru sačinjavanja rjesenja i dostave u skladu sa zakonom. 

 

 

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com