Podgoričanin osumnjičen da je tukao dijete i djevojku koja ga je štitila - Volim Podgoricu

Podgoričanin osumnjičen da je tukao dijete i djevojku koja ga je štitila

Podgoričanin Velibor Bošković (33) uhapšen je preksinoć nakon što je fizički napao dječaka romske nacionalnosti, a potom i Podgoričanku M. L. (27) koja je pokušala da ga zaštiti.

Napad se dogodio oko 21 sat u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, gdje je Bošković, u društvu dva prijatelja, ispred objekta brze hrane nogom u glavu udario dječaka kojeg je prethodno maltretirao, jer ga je sumnjičio da mu je nešto ukrao iz vozila.

U trenutku kada je Bošković udario dijete, M. L. se nalazila u svom vozilu, nekoliko metara dalje i vidjevši to viknula na Boškovića da prestane, istovremeno pokušavajući da pozove policiju.

On je, međutim, počeo da prijeti i njoj da će je napasti, pa je M. L. izašla iz vozila i krenula prema restoranu “Bulevar”, koji je u neposrednoj blizini, sa namjerom da se skloni od njega i pozove policiju.

Bošković je potrčao za njom uz prijetnje, sustigao je kod vrata restorana i pesnicom je udario u glavu. Kada je djevojka pala licem na pločnik, Bošković je udario još nekoliko puta.

Tada su pritrčali njegovi prijatelji i sklonili ga, a potom su sva trojica počela da bježe.

Boškovića i jednog od njegovih prijatelja uhvatili su građani koji su bili u restoranu “Bulevar” i zadržali ih do dolaska policije.

Njegovog trećeg prijatelja, nedugo potom, policija je privela u podgorički Centar bezbjednosti.
Inspektorima podgoričke policije, M. L. i dječak u prisustvu oca sinoć su ispričali kako ih je i zbog čega Bošković napao.

Djevojci je pružena medicinka ‘pomoć u Urgentnom centru, a dječaku u Dječjoj bolici. Oboje su lakše povrijeđeni.

Osnovni državni tužilac Miroslav Turković juče je nakon salušanja Boškoviću odredio pritvor do 72 sata zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje.

Iz policije je “Vijestima” je nezvanično rečeno da je Bošković povratnik u vršenju krivičnih djela. Iz te institucije kazali su da je ranije osuđivan zbog dva napada na policajca, učestvovanja u tuči i zbog razbojništva.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com