SNP SE RASPADA: “Joković ima zadatak da uništi SNP” - Volim Podgoricu

SNP SE RASPADA: “Joković ima zadatak da uništi SNP”

Današnju sjednicu GO SNP napustio je dio članova kada je  odbijen predlog da se u dnevni red uvrsti prijedlog oduke o očuvanju jedinstva partije.

Glavni odbor Socijalističke narodne partije  odbio je da u dnevni red današnje sjednice uvrsti Odluku o preduzimanju neophodnih mjera za očuvanje jedinstva SNP-a koju je predložila Snežana Jonica.

Odlukom koja nije uvrštena u dnevni red predlaže se da se van snage stavi odluka kojom je SNP raspustio sve opštinske odbore, te da predsjednici opštinskih odbora do 22. februara sazovu sjednice.

U odluci koju je predložila Jonica navodi se da je očuvanje jedinstva SNP-a prioritetni cilj i zadatak kojem treba da se posveti predsjednik partije i svi članovi GO “kako bi pokazali da SNP kao organizaciono i kadrovski jak politički subjekat predstavlja faktor bez kojeg ne može doći do promjena u Crnoj Gori i ispunili očekivanja članova i simpatizera.

Izjavu Snežane Jonice nakon što je napustila sjednicu za portal Antena M prenosimo integralno.

“Oni koji su došli na čelo SNP-a na talasu priče o navodnom očuvanju jedinstva, za prethodnih pola godine nijesu napravili nijedan korak da obezbijede to jedinstvo. Tako su i danas još jednom na djelu dokazali da im očuvanje jedinstva nikada nije bilo ni cilj ni namjera, jer su odbili čak i da uvrste u dnevni red Predlog odluke o preduzimanju neophodnih mjera za očuvanje jedinstva SNP.

Pred nama su izuzetno važni lokalni izbori, a prije toga 21. mart – za svakog pravog SNP-ovca jedan izuzetno značajan datum – proslava dvije decenije postojanja SNP. Naše članstvo je od nas očekivalo samo jedan poklon za 20 rodjendan SNP, a to su sloga, jedinstvo i zajednička borba za smjenu vlasti.

Umjesto toga, Joković je, iz samo njemu znanih razloga, raspustio SNP. Tako su odlukom 20 članova Izvršnog odbora raspušteni opštinski odbori širom Crne Gore, odnosno više od 1.500 ljudi, što je nezabilježen primjer u političkoj praksi na ovim prostorima.

Nakon što je je odbijeno da se naš predlog uvrsti na dnevni red, napustili smo sjednicu, smatrajući besmislenim da vodimo raspravu o bilo čemu drugom sa onima koji neće ni da razgovaraju o jedinstvu SNP.

Tim potezom i odbijanjem i da se vodi rasprava o današnjem Predlogu odluke o preduzimanju mjera za očuvanje jedinstva partije, Joković je, nažalost, potvrdio da su tačne sumnje u koje nijesmo željeli da vjerujemo, a to je da je po zadatku doveden na čelo SNP kako bi, po uzoru na Stipa Mesića koji je rekao – moj zadatak je obavljen Jugoslavije više nema, Joković ubrzo mogao da se svojim nalogodavcima pohvali – obavio sam zadatak, SNP-a više nema.

Danas su pale maske. Aktuelnom rukovodstvu ne treba jedinstvo SNP, nego da mi odemo iz SNP. E, to gledati neće”.

Na dnevnom redu GO SNP bile su između ostalog sljedeće tačke: analiza realizovanih aktivnosti na izborima u Beranama i Ulcinju, predsjednički izbori, proslava dana partije.

 

antenam.net

1 komentar

  1. Lele lele, sto cini DPS UDBA! Svake izbore smisle po neku igru da prevare narod! Sad se SNP raspada? Dobro jes da je to nula od partije, al sta ima da se raspada, kad su u DFu! Daj izdrzite da skinemo ovu DPS bandu, pustite sad cijepanje opozicije, to samo DPS banditima ide u korist! Zivjela SLobodna Crna Gora! Zivio Demokratski Front. DOlje DPS banda!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com